Novosti

Politika

Državni tajnik koji je vrijeđao policajca da je Srbin podnio ostavku

Nakon što je u javnosti izbila afera o noćnom sukobu s policajcima i vrijeđanju po nacionalnoj osnovi u vukovarskom kafiću, prvi čovjek Uprave za zatočene i nestale Stjepan Sučić podnio je ostavku

Large sucic

Stjepan Sučić, bivši državni tajnik (foto Igor Šoban/PIXSELL)

Državni tajnik u Ministarstvu branitelja Stjepan Sučić podnio je u ponedjeljak ostavku nakon što je prošlog petka, kada su na snagu stupile nove epidemiološke mjere, odbio izaći iz jednog vukovarskog kafića zbog čega je morala doći i interventna policija.

“Zbog svog neprimjerenog ponašanja u Vukovaru, ispričavam se hrvatskoj javnosti i svima koje sam svojom gestom ili izjavom povrijedio”, poručio je 61-godišnji Sučić, sada već bivši državni tajnik i prvi čovjek ureda za zatočene i nestale.

Sučić je, podsjetimo, u petak bio u jednom vukovarskom kafiću u društvu Krunoslava Šeremeta, ravnatelja Memorijalnog centra Domovinskog rata kada je pola sata nakon ponoći došla policija. Prema priopćenju PU vukovarsko-srijemske, tamo su zatekli nekoliko osoba te je tom prilikom došlo do narušavanja javnog reda i mira.

Sučić i Šeremet, koji je u posljednje vrijeme najavljivan kao jedan od mogućih kandidata za gradonačelnika Vukovara iz redova HDZ-a, odbili su policiji dati na uvid osobnu iskaznicu i bili neugodni prema policajcima. Navodno su se pozivali i na ministra branitelja Tomu Medveda te spominjali i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića. Prema pisanju Jutarnjeg lista, jednog policajca, koji je pripadnik srpske nacionalne manjine, navodno su vrijeđali i po nacionalnoj osnovi. Uz to, policajcima su prijetili da će dobiti otkaze.

Zbog eskalacije situacije, policajci su pozvali svoje kolege iz interventnog voda koji su morali primijeniti i fizičku snagu kako bi priveli Šeremeta. Nakon što je odveden u policijsku postaju Sučić je navodno udario vrata i oštetio ih.

Sučić je u svom pismu napisao i kako je svjestan odgovornosti dužnosti koju je obnašao te da ne želi biti opterećenje Vladi. Njegovo pismo došlo je nakon što su tokom vikenda iz Vlade najavili da će ispitati sve što se dogodilo.

“Ispitat ćemo sve što se dogodilo. Ako je sve to istina, takvo ponašanje državnog tajnika je potpuno neprimjereno. U ponedjeljak je sjednica Vlade pa će tada biti donesene i odgovarajuće odluke što se tiče njegovog statusa u Vladi“, rekao je u subotu glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više