Novosti

Kronika

Edukacija u Korenici

Provođenje projekta "Od vrata do vrata" - održana je treća edukacija o planiranju socijalnih usluga i potreba starijih osoba

Large korenica

Edukacija u Korenici

U sklopu europskog projekta "Od vrata do vrata" - dostupne usluge za dostojanstvenu treću dob, u Srednjoj školi Plitvička jezera u Korenici, održana je treća edukacija o planiranju socijalnih usluga i potreba starijih osoba.

Na edukaciji se odazvalo četrnaest stručnjaka s područja Ličko-senjske, Zadarske, Sisačko-moslavačke i Virovitičko-podravske županije. Prisustvovali su predstavnici lokalnih samouprava: Ilija Obradović, načelnik Općine Donji Lapac, Nebojša Rađenović, zamjenik načelnika Općine Gračac, Milan Prica, zamjenik načelnika Općine Plitvička Jezera, te stručnjaci koji rade sa starijim osobama iz Općine Udbina. U edukaciji su sudjelovali stručnjaci iz civilnog društva i drugih institucija: iz Udruge Pomoć u kući starijim osobama iz Donjeg Lapca, Udruge Dobra vremena iz Lovinca, Crvenog križa Donji Lapac, Crvenog križa Korenica i Centra za pomoć u kući u Općini Vrhovine.

Uz članove projektnog tima kojeg čine: Tatjana Dragičević, voditeljica projekta i Odjela za socijalna i humanitarna pitanja SNV-a, Nikola Puharić, administrator projekta, David Bilić i koordinator projekta, Dušan Dukić, provoditelj socijalne usluge prijevoza pratnje u Donjem Lapcu; edukaciji su prisustvovali terenski suradnici Odjela za socijalna i humanitarna pitanja SNV-a: Mane Prijić za područje Gračaca, Milan Ivanić za Petrinju te Jelena Vučković za Voćin i Slatinu.

Predavanja su održale pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Zagreba dr.sc. Romana Galić i voditeljica Odjela za ustanove socijalne skrbi i unapređenje kvalitete života starijih osoba Andreja Ninić. U 2022. godini slijedi održavanje drugih projektnih aktivnosti - treninzi komunikacijskih vještina u Zadru, Sisku i Korenici, tribina u Zagrebu, završne konferencije te izdavanje Priručnika za socijalno planiranje i procjenu potreba starijih osoba.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda - Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. - u vrijednosti od 1, 5 milijuna kuna, u sklopu Javnog poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I. Glavna aktivnost projekta je socijalna usluga prijevoza i pratnja starijih osoba, a projektni partneri su Vijeća srpske nacionalne manjine Zadarske županije, Ličko-senjske županije i Sisačko-moslavačke županije, Općina Donji Lapac te gradovi Benkovac i Glina.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više