Novosti

Kultura

Festival Ganz nove perforacije od 27. lipnja do 2. srpnja u Zagrebu

Festival izvedbenih umjetnosti i nezavisne autorske produkcije suvremenog kazališta, plesa i performansa nastao je povezivanjem Domino - Festivala Perforacija s Ganz novom kulturom promjene, proizišlom iz ukinutog programa SC-a

Kfpoq510lh4jo2jc7u0ar8l8e00

Od 27. lipnja do 2. srpnja na niz lokacija u Zagrebu, uz prateći program u više gradova u Hrvatskoj, održat će se Ganz nove perforacije, festival izvedbenih umjetnosti i nezavisne autorske produkcije suvremenog kazališta, plesa i performansa, nastao povezivanjem Domino - Festivala Perforacija s Ganz novom kulturom promjene, proizišlom iz ukinutog programa Studentskog centra poput Ganz novog festivala razvojnog kazališta koji je djelovao do 2018. godine te Kulture promjene čiji su učesnici u SC-u imali potreban prostor za rad. Organizatori – umjetnički direktor Domina Zvonimir Dobrović i umjetnička voditeljica Ganz novih Perforacija Silvija Stipanov - procijenili su da je povezivanje najbolji potez u sve težim uvjetima za realizaciju festivala izvedbenih umjetnosti.

Na festivalu će se predstaviti bogat program nezavisne autorske produkcije u suradnji s brojnim hrvatskim i međunarodnim umjetnicima i organizacijama. Realizirat će se više od 30 kulturnih programa i ugostiti preko 70 umjetnika iz Hrvatske, Velike Britanije, Danske, Španjolske, Austrije i Argentine. Odigrat će se u vrlo velikom broju javnih i privatnih kulturnih prostora – od Zagrebačkog plesnog centra, Kazališta KNAP, Zagrebačkog kazališta mladih, Hale V Tehničkog muzeja Nikola Tesla, Laube, StudioChekhova Croatia, Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu (F-22) i KIC-a te na otvorenim lokacijama poput Parka Josipa Jurja Strossmayera te ispred Vinogradske bolnice.

Festival Ganz nove Perforacije je dio inicijative Umjetnost dostupna svima prema kojoj se ulaznice samo rezerviraju, a po izlasku s predstave svaki posjetitelj sam upisuje cijenu na ulaznicu ovisno o svojim mogućnostima podrške odgledanom umjetničkom radu (osim ulaznica za Staging a play: Antigona Matije Ferlina koje možete kupiti na blagajni ZKM-a ili na www.eventim.hr po cijeni 50kn/30kn). Ulaznice rezervirajte na udrugadomino.marketing@gmail.com.

Osim toga, organizatori pozivaju građane da volontiraju u okviru festivala na poslovima poput asistenta produkcije, vođenja festivalske blagajne, druženja s umjetnicima, koordinacije programa, prevođenja uz besplatno učenje suvremenog plesa i pokreta ili sudjelovanja i izvođenja u predstavi španjolskih umjetnika.

Festivalski program možete pogledati ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više