Novosti

Društvo

Filozofski fakultet predlaže Željku Kamenov za o.d. dekana

Članovi Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta održali su neslužbeni sastanak na kojem su predložili profesoricu Kamenov s Odsjeka za psihologiju za obnašateljicu dužnosti dekana

Large kamenov2

Željka Kamenov (foto Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Nakon što je rektor Damir Boras u petak na sjednici Sveučilišnog savjeta objavio kako je Miljenko Šimpraga podnio neopozivu ostavku na funkciju obnašatelja dužnosti dekana Filozofskog fakulteta, članovi Fakultetskog vijeća održali su danas neslužbeni sastanak na kojem su raspravljali o tome tko bi ga mogao zamijeniti. Na sastanku je predloženo da se za obnašatelja dužnosti dekana izabere profesorica Željka Kamenov, a ovu odluku potpisalo je 68 članova i zamjenika vijeća.

Kamenov je redovna profesorica Odsjeka za psihologiju na kojem predaje nekoliko predmeta poput Psihologije roda i spola, Socijalne kognicije, Socijalne percepcije i stavova te drugih.

“Budući da pravni akti Sveučilišta u ovome slučaju nisu jasni po pitanju toga predlaže li novog obnašatelja dužnosti rektor ili vijeće Filozofskog fakulteta, ovim bismo putem u duhu načela partnerstva i uzajamnosti istaknutih u Statutu Sveučilišta htjeli iznijeti svoj prijedlog. To nam se čini iznimno važnim upravo zato što prošlo imenovanje obnašatelja dužnosti dekana, doneseno protivno volji demokratske većine u vijeću Filozofskog fakulteta, ne samo da nije dovelo do zadovoljavajućeg rješenja situacije, već je prouzročilo krizu upravljanja, a posljedično i neopozivu ostavku obnašatelja dužnosti”, poručili su članovi vijeća Filozofskog fakulteta nakon održanog neslužbenog sastanka.

“Vjerujemo da će naš prijedlog pomoći da se u najkraćem roku i na najbolji način Fakultetu vrati pravo na akademsku samoupravu i osigura redovan rad na korist akademskoj zajednici našeg Sveučilišta”, poručili su članovi vijeća dodajući kako bi Sveučilišni savjet, Senat te rektor Sveučilišta profesorici Kamenov trebali omogućiti da sama odredi svoju ekipu obnašatelja dužnosti prorektora.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više