Novosti

Politika

Fotogalerija: Plamen antifašističkih kresova

Na manifestaciji Trnjanski kresovi, koja je ponovno pokrenuta povodom 70. godišnjice oslobođenja Zagreba, okupilo se gotovo tri hiljade građana

Jubilarna 70. godišnjica oslobođenja Zagreba obilježena je na sjevernoj obali Save, kod Mosta slobode. Na tom su se mjestu, odakle su prvi oslobodioci skelom 1945. godine ušli u grad, jučer ponovno okupili antifašisti kako bi simbolično proslavili taj događaj paljenjem petometarskog kresa, čiji plamen označava simbol slobode i otpora fašizmu.

Na manifestaciji Trnjanski kresovi, koja se tokom osamdesetih godina tradicionalno održavala na Savskom nasipu, a koja je ove godine ponovno pokrenuta u organizaciji Mreže antifašistkinja Zagreba, okupilo se gotovo tri hiljade građana.

Tako je ponovno upaljen kres slobode, ovog puta u izvedbi legendarnog punkera Njeca Hranjeca, nakon čega su posjetioci uživali u odmoru na travi uz grah i pjesmu zborova, koji su oduševili svojim izvođenjem revolucionarnih pjesama. Uz drugarski pozdrav, Mreža antifašistkinja Zagreba je poručila: 'Dogodine, na istome mjestu'.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više