Novosti

Politika

Govor nedostojan predsjednika države

Uvrede na račun Pupovca su školski primjer argumenata ad hominem, neargumentiranih uvreda i običnih kleveta koje više govore o onome koji ih izgovara nego onome kome su upućene

Large milanovic zoran

Zoran Milanović (foto Ivica Galović/PIXSELL)

U obraćanju javnosti 26. ožujka predsjednik Milanović izvrijeđao je Plenkovića, Pupovca i Jandrokovića. Po Milanoviću, Plenković se ponaša prema Zlati Đurđević "kao da je njegova priležnica, a on svodnik“ i Milanović se pita "gdje je sad Sarnavka", "Njonjo" je lažov koji je optužio Zlatu Đurđević da je državni izdajnik, a Pupovac, za ovu priliku, "arči nekretnine srpske Prosvjete", "bavi se čaršijskim lopovlukom" i "ima mizernu političku karijeru", a sve zbog toga što je, po Milanoviću, rekao da je Zlata Đurđević padobranac.

Osim što koristi rječnik i difamacije neprimjerene predsjedniku Republike u svakoj iole civiliziranoj zemlji, Milanović se ponaša kao da je očekivao da će svi pasti na leđa od oduševljenja njegovom kandidatkinjom za predsjednicu Vrhovnog suda.

Zlata Đurđević je - po svemu što se u javnosti zna - vrlo dobra kandidatkinja za predsjednicu VSRH. I po svojoj stručnosti i, još više, po profesionalnom poštenju i hrabrosti da javno brani svoje stavove. Ali upravo te karakterne osobine i svjetonazorski stavovi, zbog kojih mnogi od nas smatraju da bi izbor Zlate Đurđević bio dobar korak u smjeru oporavka hrvatskog pravosuđa, razlozi su zbog kojih će mnogi saborski zastupnici glasati protiv njenog izbora.

Predstavnici Suverenista i Domovinskog pokreta su to neuvijeno rekli. Plenković i Jandroković izjavljuju da oni, to znači HDZ, neće podržati izbor Zlate Đurđević tumačeći svoju odluku prije svega ponašanjem Milanovića. To čine prihvatljivim političkim diskursom, sa stavovima očekivanim od političara s čijim se političkim stavovima ne slažete. Priležnice, svodnici i državni izdajnici su isključivo Milanovićeve formulacije tako da nije jasno od koje strane bi Sarnavka trebala štititi Zlatu Đurđević.

Uvrede na račun Pupovca su školski primjer argumenata ad hominem, neargumentiranih uvreda i običnih kleveta koje više govore o onome koji ih izgovara nego onome kome su upućene. A što se tiče merituma – Pupovac nije rekao da je "Zlata Đurđević padobranac" nego da će "između padobranskog i sistemskog pristupa birati sistemski pristup". To je kritika prije svega Milanovića koji je javno najavljivao da neće poštovati postojeći zakon ni odluke relevantnih institucija. Pupovac je o Zlati Đurđević govorio kao o uglednoj profesorici za koju ne postoji nikakvo zakonsko ograničenje da se javi na ponovljeni javni poziv.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više