Novosti

Kronika

Gudovački sajam se ipak isplati posjetiti

Na 26. Međunarodnom jesenskom sajmu, održanom od 7. do 9. rujna u Gudovcu kod Bjelovara, okupilo se oko 500 izlagača iz 9 zemalja

7h8wst3fzfq08vzzl7aejc282qh

Moderna poljoprivredna mehanizacija na Sajmu 

Od 7. do 9. rujna, održan je 26. Međunarodni jesenski sajam u Gudovcu kod Bjelovara. Okupilo se oko 500 izlagača iz 9 zemalja. Osim velikog broja OPG-ova, zastupljene su bile mnoge domaće i strane tvrtke te obrti. Više hiljada posjetitelja iz Hrvatske i regije, bili su u prilici tako većinom razgledati brojnu i modernu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu. Dio poljoprivrednika sajam je iskoristio za kupnju strojeva - većinom je bilo riječ o novim i skupim traktorima. Oni nešto manjih financijskih mogućnosti, zadovoljili su se nabavkom alata ili paketima sjemena nekih poljoprivrednih kultura.

- Sajam je za razliku od prošlih godina bio malo slabije posjećen. Bilo je i manje izlagača. Neki su izlagači odustali od izlaganja nezadovoljni organizacijom sajma i cijenom najma prostora. Koliko sam uspio saznati, velikih su primjedbi imali i ugostitelji, posebno lokalni. Mnogi od njih nisu dobili priliku da se na sajmu bave svojom djelatnošću. Isti je slučaj i s proljetnim sajmom, posjete su u opadanju. Bez obzira na sve, ipak se mnogo toga na ovom jesenskom sajmu moglo vidjeti - svoje viđenje ovogodišnjeg jesenskog sajma dao je Ranko Pavlović, jedan od posjetitelja iz bjelovarskog kraja.

U sajamskom programu našla su se još i raznovrsna stručna predavanja, izložbe i prezentacije te poslovni susreti. Nije izostala ni glavna atrakcija sajma, tradicionalni i popularni Bambino kup, odnosno takmičenje mladih uzgajivača stoke od 2 do 15 godina. Od noviteta svakako treba izdvojiti HOROP Sajam opreme za hortikulturu te GRO-KO, Sajam građevinske i komunalne opreme. Veoma je zapažena bila manifestacija Peti element koja se održava već treću godinu za redom. Na njoj je bila izložena najnovija tehnologija s područja grijanja i obnovljivih izvora energije. Bjelovarski poljoprivredni sajam u Gudovcu jedan je od najjačih takve vrste u ovom dijelu Evrope - iza sličnih sajmova u Gornjoj Radgoni (Slovenija) i Novom Sadu (Srbija). Osnovan je 1995. godine na prostoru bivše stočarske farme Koopexport, a vlasništvo nad njim imaju županija Bjelovarsko-bilogorska te Grad Bjelovar.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više