Novosti

Kronika

I Dana Budisavljević pomogla akciju udruge "Kordunašica"

Javila sam se aktivistkinjama na terenu za koje sam znala da imaju poveznicu s pogođenim područjem u želji da pomognem, kao i tisuće drugih, a moj tata Boško Budisavljević je okupio malu grupu donatora, kazala je redateljica Dana Budisavljević. Razveselili su petero djece s računalima

Large korduna%c5%a1ica 3

(foto Srećko Niketić/PIXSELL)

Udruga "Kordunašica" pokrenula je humanitarnu akciju "Za djecu Korduna i Banije", u sklopu koje se prikupljaju novčana sredstva za kupovinu prijenosnih računala školarcima s područja pogođenog potresom.

Kako bi đaci mogli uspješno pratiti online nastavu. već je isporučeno prvih pet laptopa u vrijednosti od 20.000 kn u Vrginmostu, Malom Gradcu i Kostajnici. Predsjednica Kordunašice Tatjana Vlačić Vujičić kaže da su se u akciju uključili redateljica Dana Budisavljević i njen otac Boško. Uz njihovu i pomoć njihovih prijatelja, do subote je prikupljeno 15.255 kn, odnosno 27 uplata. Kordunašičini članovi i prijatelji su skupili 5.100 kn.

- Povezani davnom pričom u kojoj je Diana Budisavljević spašavala djecu Korduna i Banije, nastavljamo tamo gdje se humanost nije nikada izgubila - rekla je Vlačić Vujičić.

Dana Budisavljević opisala je susret sa predsjednicom udruge Kordunašica koja joj se javila prije godinu dana u želji da organizira nekoliko projekcija filma "Dnevnik Diane Budisavljević" u Vrginmostu i Vojniću. Zbog pandemije koronavirusa projekcije nisu održane.

- Javila sam se potom gospođi Vlačić, aktivistu Danijelu Pavliću i kolegici Maji Sever, za koje sam znala da imaju poveznicu s pogođenim područjem u želji da pomognem, kao i tisuće drugih građana Hrvatske. Moj tata Boško Budisavljević je okupio malu grupu donatora, svojih prijatelja i poznanika - kazala je Dana Budisavljević. "Kordunašica" poziva sve ljude dobre volje da se priključe ovoj akciji koja za cilj ima kvalitetno praćenje nastave i što uspješnije školovanje djece.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više