Novosti

Kultura

"Ja сaм Aкикo"

У бeлoмaнaстирскoj Бaрaњскoj српскoj кући гoстoвaлa je дjeчja сцeнa "Пoђи тудa..." Kултурнoг цeнтрa Пaнчeвa. Прeдстaву зa дjeцу "Ja сaм Aкикo", рeдитeљицe Mиљe Maзaрaк, мaлим je глeдaoцимa Бeлoг Maнaстирa, Дaрдe и Угљeшa пoклoнилo Српскo нaрoднo виjeћe

Large 3

Sofija Mijatović u predstavi za djecu

U belomanastirskoj Baranjskoj srpskoj kući gostovala je dječja scena "Pođi tuda..." Kulturnog centra Pančeva predstavom za djecu "Ja sam Akiko", koja je rađena prema tekstu Stefana Tićmija, pravog prezimena Mitić, u režiji Milje Mazarak i u interpretaciji Sofije Mijatović. Predstavu je malim gledaocima iz Belog Manastira, Darde i Uglješa poklonilo zagrebačko Srpsko narodno vijeće.

Prema riječima rediteljice Mazarak, predstava od lepeze tema iz Tićmijevog romana u prvi plan stavlja odnos djeteta i roditelja, kroz priču o odrastanju bez jednog roditelja i o dječjoj usamljenosti. Akiko nije obična djevojčica, ona je drugačija od svojih vršnjaka, mudra je i zatvorena u svom svijetu, ali slobodna i hrabra u svojim mislima, idejama i stavovima. Kao takva, Akiko je predstavnica svih različitosti koje ovaj svijet čine bogatijim.

- Pozorišna ekipa iz Pančeva i mali gledaoci iz Baranje prije početka predstave razgledali su u galerijskom prostoru Baranjske srpske kuće izložbu posuda od abonosa pod nazivom "Novi život starog hrasta", kojom su bili iznenađeni i oduševljeni. Nakon predstave priredili smo im malo osvježenje: sokiće i keksiće. Bilo je to jedno lijepo veče i lijepo druženje koje je oživjelo prostor Baranjske srpske kuće - kaže Svetlana Žarković, predsjednica Folklornog ansambla "Čuvari tradicije baranjskih Srba" i zamjenica belomanastirskog gradonačelnika Tomislava Roba.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više