>

novosti logo

Katran i perje: Ministriranje

Točka na ‘i’ burnog mandata Bernardice Juretić: Inspektori tvrde da su u bogobojaznom ministarstvu pronašli čak deset ugovora o djelu za vanjske suradnike koji su sklopljeni na protuzakonit način

Nečuvene objede inspekcije Ministarstva uprave upućene su na račun Ministarstva socijalne politike i mladih kojim će još koji dan tehnički ministrirati Bernardica Juretić. Iako je ministrica nedavno objavila već čuveni kanon po kojemu netko tko je ‘konzervativan ima strah Božji, pa se boji Boga i neće napraviti ništa loše’, leteći inspektori izgleda ne vjeruju u njega. Unatoč tome što je Domoljubna koalicija bila nastupila pod križarskom zastavom borbe protiv socijaldemokratskog klijentelizma, slični ugovori pronađeni su u nekoliko domoljubnih ministarstava, pa tako i u udarnom – kulturnom resoru Zlatka Hasanbegovića, gdje je glasnogovornica zaposlena na polucrnjaka. Inspektori tvrde da su u bogobojaznom Bernardičinom ministarstvu pronašli najviše, čak deset ugovora o djelu za vanjske suradnike, koji su sklopljeni na protuzakonit način. Ministarstvo kaže da je osam ugovora naslijedilo od komunjara. U trenutku nastajanja teksta, ministrica još uvijek nije objavila pravorijek o incidentu, ali posve je izvjesno da vođena strahom od Boga ništa loše nije mogla napraviti.

Ovdje ćemo stoga podsjetiti na ministričinu izjavu prilikom optužbi da je sklopila ugovor o državnom sufinanciranju težak 396.464 kune s udrugom Zajednica susret, čija je utemeljiteljica, dugogodišnja članica, zaposlenica i predsjednica. ‘Znam da sam radila samo ono što mi je Gospodin povjerio i, zahvaljujući njemu, spašeno je tisuće života i stoga sam ponosna’, prkosno je tom prilikom navela bivša časna i dodala da ‘nije radila za zemaljsku nagradu nego za nebesku’.

Nakon prestanka Bernardičinog nesretnog mandata, tijekom kojega su joj militantno sekularističke snage neprestano postavljale podle zasjede, u povijest će otići i mučna trakavica o tisuću eura svakoj novorođenoj bebi. U arhive će ući i brojne bravure ministrice, poput one da bi kombije trebalo osloboditi poreza na vozila kako bi se u istima vozile mnogočlane obitelji. Dječju ovisnost o kompjuteru Juretić je nazvala autističnom pojavom i navukla gnjev udruga koje se bave ovim ozbiljnim poremećajem. Poručeno joj je kako se autizam ne može zaraditi buljenjem u televizor, ekran ili monitor.

Ministrica je zabavila javnost i onda kad nije imala pojma da je ukinuta invalidska naknada nikom drugom nego djeci s Downovim sindromom, a neprijatelji su joj predbacivali još štošta, za što nema mjesta u ovoj skučenoj i trivijalnoj rubrici. Pod zadnje dane nebeskog ministriranja proslavila se izjavom da bi i ovisnici trebali poraditi na natalitetu. Pritom je posve očito ispustila pridjev – ‘liječeni’. Naposlijetku se pokazalo da je u Ministarstvu socijalne politike honorarno bila zaposlena također glasnogovornica, koja je zadržala stalan posao u – Zajednici susret.

1/1