Novosti

Društvo

Reagiranje: Kaufland nema trgovina u Austriji (2)

Novinar ‘Novosti’ Milana Cimeše: Navedeni podatak o komparaciji radnih vremena u Austriji i Hrvatskoj preuzet je s propagandnog letka nezavisne liste ‘Za radnički Karlovac’. Na samom letku naveden je izvor tih podataka - bilten SSSH-a ‘Sindikalna akcija’, broj 461-462 od 13.12.2016.

R3r1wqm22vnifxqk7i8v2ou82cr

Letak liste 'Za radnički Karlovac' - podaci o radnom vremenu Kauflanda u Austriji preuzeti su iz 'Sindikalnog glasnika', glasila SSSH-a

Kao autoru teksta, a naslovljenog ‘Nedjelja, krvava nedjelja’, objavljenog na portalu ‘Novosti’, u kojem se govori o radnim vremenima u trgovačkim centrima Billa i Kaufland u Hrvatskoj i Austriji, izražavam žaljenje što je, ne mojom krivnjom, došlo do nenamjerne greške iz koje proizlazi da Kaufland posluje u Austriji, a što nije točno.

Navedeni podatak o komparaciji radnih vremena u Austriji i Hrvatskoj preuzet je s propagandnog letka nezavisne liste ‘Za radnički Karlovac’, nosioca liste Dimitrija Birača. Fotografije letka su dio ovog odgovora. I na samom letku je naveden izvor tih podataka, a potvrdio mi ga je i sam Birač, koji je te podatke preuzeo iz biltena SSSH Sindikalna akcija, broj 461-462 od 13.12.2016., stranica 9.

Nisam imao nikakvog razloga sumnjati u te podatke niti ih ići provjeravati, niti je to - u krajnjoj liniji - moja dužnost ili obaveza u izvještajnom tekstu prenoseći tuđe mišljenje i uz navedeni izvor podataka.

Milan Cimeša, novinar Novosti.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više