>

novosti logo

Kolumne Kolumne

Reagiranje: Oštro osporavam Ivančićeve tvrdnje

Dana 4. kolovoza 2016. na portalu Novosti objavljena je kolumna Viktora Ivančića ‘Zlomovina’. U toj me kolumni, u njemu svojstvenoj maniri – ne prvi put! – Viktor Ivančić stavlja u kontekst u kojemu se sugerira kako su moje ruke ‘krvave’, ali sam ih ‘isprala pisanjem’, kako sam ‘zahvaljujući psihopatološkim predispozicijama izbrisala razliku između logorskog čuvara i umjetničkog stvaraoca’, te da je moje imenovanje članicom prosudbenog povjerenstva ‘glavni projekt’ kojim ‘u interesu zlomovine, nacionalna kultura stječe sva važna obilježja logora’, a što je svojevrsna društvena nagrada za ‘opačine izvedene pod zastavom zlomovine’. U daljnjem nastavku teksta oštro osporavam tendenciozne i klevetničke tvrdnje:

‘Pitanje ispiranja krvavih ruku obrađeno je u vijesti broj tri’ reče građanka i pokaže kemijskom. ‘Samo što je pišanje zamijenjeno pisanjem’.

‘Ženu koja je, zahvaljujući psihopatološkim predispozicijama, moralnom idiotizmu i izdašnoj državnoj potpori, konačno izbrisala razliku između logorskog čuvara i umjetničkog stvaraoca’.

‘Glavni je projekt taj da, u interesu zlomovine, nacionalna kultura stekne sva važna obilježja logora.’

‘Stvarno, jebote, nema te opačine izvedene pod zastavom zlomovine za koju neće uslijediti društvena nagrada’, zamisli se muž.

Sve navedeno je neistina ili uvredljiva insinuacija koja služi isključivo za mijenjanje stvarnih činjenica, ostvarivanje privatnih interesa, te kako bi moja služba u HV-u i ja osobno, bili predstavljeni u izrazito negativnom svjetlu. Ovo nije prvi put da me na vašem portalu isti autor, sada u ulozi psihologa amatera, zlonamjerno stavlja u isti ili sličan kontekst, pa vjerujem kako je potrebno još jednom naglasiti ono što odgovornom i profesionalnom novinaru nije teško provjeriti, posebno jer je s istim, kroz različite medije, upoznata i šira javnost. Sve neistinite optužbe koje su izrečene na moj račun putem privatne kaznene prijave, nakon izvida različitih nadležnih službi, DORH je odbacio kao neosnovane. Budući da, uz blagoslov vašeg uredništva, Viktor Ivančić svojim neetičnim i činjenično neutemeljenim tekstovima, na žalost ‘najprodavanijim’ upravo na ‘ovim prostorima’, gore navedeno očigledno ignorira, upućujem vam ovaj zahtjev za objavu ispravka, na istom ili jednako vrijednom mjestu.

1/1