Novosti

Politika

Keleminec organizira ustaški dernek ispred sjedišta SNV-a

Nakon što je u Srbu danima maltretirao i provocirao mještane, predsjednik filoustaške stranke A-HSP Dražen Kelemenic najavljuje da će u subotu isto to pokušati napraviti ispred sjedišta SNV-a u Zagrebu

Large keleminec

Prije tri godine Keleminec je palio primjerke Novosti nakon čega ga je policija privela (foto Goran Stanzl/PIXSELL)

Dražen Keleminec, predsjednik filoustaške Autohtone – Hrvatske stranke prava, preko You Tube kanala pozvao je sve „Hrvatice i Hrvate“, posebno „dragovoljce Domovinskog rata“ na prosvjedni skup u subotu ispred sjedišta Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu. Skup su nazvali "Srb nije Srbija, Srb je Hrvatska".

Komentirajući prošlotjedna događanja u Srbu kada je prije obilježavanja obljetnice 80. godišnjice ustanka u tom kraju danima provocirao mještane s ustaškim zastavama i pozdravima, Keleminec u poruci kaže da A-HSP u Srbu nije poražen, nego da je pobjednik, kao i da je borba za slobodu hrvatskog naroda tek započela.

Kao što je poznato, tek nakon reakcije SNV-a na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji, kada je šira javnost upoznata što se događa u ličkom gradiću, policija je privela Keleminca i protjerala ga iz Srba. Kako bi nadoknadili taj neoustaški dernek koji za razliku od prošlih godina nisu uspjeli upriličiti na svečanost godišnjice ustanka, pokušat će to napraviti u subotu na gotovo već tradicionalnom susreta ispred sjedišta SNV-a gdje se okupi njih jedva desetak oburužanih zastavama s ustaškim pozdravom "Za dom spremni". Prije tri godine je palio primjerke našeg tjednika Novosti, nakon čega ga je policija privela.

Keleminec u svojoj video poruci naziva Milorada Pupovca i Stipu Mesića fašistima i ciganima, spomenik u Srbu proglašava četničkim, ponavlja svoje revizionističke stavove, kaže da je Pupovac paradržavna vlast i – to ga posebno zabrinjava – na jesen želi zabraniti pozdrav "Za dom spremni". Ispod video poruke je ostavljeno nekoliko desetaka komentara uglavnom s ustaškim pozdravom i vrijeđanjem Srba. Poželimo Kelemincu i njegovima da u subotu prođu jednako onako kako su prošli u Srbu.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više