>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše M.C.

Kod napadnute bake

Predstavnici Srpskog narodnog Vijeća i karlovačkog pododbora Prosvjete posjetili su opljačkanu i pretučenu Vidu Bogdanović (78) u Donjoj Perjasici u općini Barilović

Nedavno opljačkanu i pretučenu Vidu Bogdanović (78) u Donjoj Perjasici u općini Barilović, posjetili su predstavnici Srpskog narodnog Vijeća i član karlovačkog pododbora Prosvjete Dragan Grubješić, koji je upozorio na ovaj slučaj. Voditelj ureda SNV-a Branko Jurišić je domaćici uručio poklon paket SNV-a s najneophodnijim namirnicama.

- Bilo je to oko pola šest navečer, 31. oktobra, mrak je padao, kupila sam suho lišće i otišla sam u sobu da si napravim nešto župe (juhe, op.a.) - kad ono u sobi viši čovjek. Odmah me počeo tući po glavi i licu zbog čega mi je počela teći krv. Drugi je odmah otišao u ormar i našao taškicu u kojoj sam držala novac. Odnio mi je sve. Bilo je pet novčanica po 500 eura i 400-500 kuna za kupovinu. Kada su me istukli, u krvi su me ostavili i otišli. Cijelu noć sam bila u kući i nikamo nisam išla do jutra - prisjetila se Vida Bogdanović.

Blizu njene kuće nema komšija, tek nekoliko stotina metara dalje živi jedan suseljan. To je, nažalost, sudbina povratničkih područja gdje je sve manje ljudi, a što je očito ‘dobar’ teren za lopove. Vida inače živi od 800 kuna socijalne pomoći, a novce su joj ostavili pokojni roditelji.

- Imam nešto i vrta, nije problem za hranu, ali nije mi svejedno. Bojim se. Nije problem da me odmah ubiju, ako žele, nego se bojim mučenja – rekla je

Od straha Vida Bogdanović više ne spava kod kuće već mijenja mjesto boravka po noći. Branko Jurišić je obećao baki da će je posjećivati. Kako doznajemo, policija je na tragu obojici kriminalaca za koje vjerujemo da će ih sustići zaslužena kazna.

1/2