Novosti

Društvo

Приjeстoлницa мoтoкрoсa

Пoвoдoм 100 гoдинa мoтoциклистичкoг спoртa нa пoдручjу Kaрлoвaчкe жупaниje oтвoрeнa je излoжбa нa стaрoм грaду Дубoвцу, кao свojeврсни oмaж нajтрoфejниjeм кaрлoвaчкoм мoтoкрoсисту Лeoнaрду Лeни Шoштaрићу

Large informator  prijestolnica motokrosa   %c4%87irilica

Članovi Auto-moto društva Karlovac

Na starom karlovačkom gradu Dubovcu, otvorena je prigodna izložba povodom 100 godina motociklističkog sporta na području Karlovačke županije. Pokrovitelj ove izložbe je bila Karlovačka županija i županica Martina Furdek Hajdin.

Na otvorenju se okupilo više od stotinu ljubitelja moto sporta tako da je dvorana na starom gradu bila pretijesna. Na svojevrsni način to je bio omaž najtrofejnijem i najpoznatijem karlovačkom motokrosistu Leonardu Leni Šoštariću (1937-2021).

Leno je bio najtrofejniji karlovački sportaš u moto sportu i ne samo u Karlovcu već na području današnje Republike Hrvatske. Karlovac je zaista imao najbolji motokros tim u klasi motora do 250 kubika u cijeloj Jugoslaviji u sastavu: Leno Šoštarić, Slavko Baršić, Željko Zorić, pokojni Juraj Kladušan, Željko i Dinko Car.

Stjepan Peršin, predsjednik motociklističkih sportova u Republici Hrvatskoj je rekao da se na izložbi nalazi stotinu fotografija. Izložen je i jedan od motora koje je Leno vozio. Naglašeno je i to da su u 100 godina moto sporta na području Karlovačke županije na tom području održane i četiri utrke za svjetsko prvenstvo.

Odano je priznanje Ivanu Lafteru iz Jastrebarskog, stalnom direktoru utrka u Karlovcu, na Dubovcu i Slunjskim brdima, jer se najviše angažirao oko ove izložbe te skoro godinu dana obilazio arhive.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više