Novosti

Društvo

Kolinda revival

Internetski mediji posljednjih su mjeseci fascinirani pojavom bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, pa učestalo objavljuju fotografije s njezinog profila na društvenim mrežama, kao i komentare pratitelja koji su oduševljeni njezinom linijom, odjećom i izgledom

Large intrigator  dragan

(foto facebook.com/KolindaGrabarKitarovic)

Internetski mediji posljednjih su mjeseci fascinirani već samom pojavom bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. U skladu s tim, učestalo objavljuju fotografije s njezinog profila na društvenim mrežama, kao i komentare pratitelja koji su oduševljeni njezinom linijom, odjećom i izgledom. Nevažno je pritom da li fotografije bivše predsjednice, koja je inače članica Međunarodnog olimpijskog odbora i upravnog vijeća Concordia grupe, neprofitne organizacije koja promišlja "kako rješavati izazove u svijetu", dolaze iz Latvije, gdje je prošlog mjeseca sudjelovala na panelu o ponovnom buđenju NATO-a, ili s nedavnog Međunarodnog sigurnosnog foruma u Halifaxu – svi su složni da je predsjednica najljepša ikad, dok neki komentatori zavide stanovnicima Hrvatske što su imali takvu divnu lidericu.

No oni trezveniji među nama sjećaju se i dalje nebrojenih skandala koje je Kolinda Grabar-Kitarović uspjela producirati u samo jednom mandatu, od veljače 2015. do veljače 2020. godine. Evo samo nekih: osim što je kampanju započela intervjuima i gostovanjima u krajnje desnim i proustaškim emisijama i medijima poput "Bujice" i "Hrvatskog tjednika", njezin stav prema antifašizmu bio je razvidan i iz izjave da je ustaški pozdrav ZDS zapravo stari hrvatski pozdrav, za što se poslije ispričala riječima da je "bila loše savjetovana". Na pismo predstavnika srpske manjine Milorada Pupovca kojim je u veljači 2016. iskazao zabrinutost zbog dramatičnog porasta govora mržnje i konkretnih prijetnji Srbima, aktivistima i kulturnjacima, javno je odgovorila da među "njima ima i onih koji svojim javnim djelovanjem godinama provociraju, iritiraju, pa i vrijeđaju najveći dio hrvatske javnosti, neistinito prikazuju i čak izruguju Domovinski rat (...)", opravdavši time navedene pojave.

U prosincu iste godine ustvrdila je da u BiH "živi 5.000 do 10.000 radikaliziranih osoba, koje su sigurnosni rizik za regiju", sugerirajući da je susjedna država "leglo terorizma". Smetali su joj migranti i izbjegličke rute preko Hrvatske, pa je zazivala žicu i slanje vojske na granicu. Ipak, naknadno je priznala da je 2015. godine vlada Zorana Milanovića zbrinjavanje i transport gotovo 700.000 migranata i izbjeglica obavila s velikom dozom humanosti.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više