Novosti

Politika

Komemoracija ubijenim srpskim civilima u Novoj Krivaji

Na skupu, koji su organizirali Općina Đulovac i općinsko Vijeće srpske nacionalne manjine, komemorirano je 28 žrtava iz Drugog svjetskog rata koje su ustaše brutalno poklale i bacile u bunar

U selu Nova Krivaja u utorak, 29. oktobra, održan je komemorativni skup u spomen srpskim civilima koje su pobile ustaše na taj datum 1942. godine. Nevine žrtve, njih 28, bili su mahom žene, starci i nekoliko djece u dobi od tek šest do osam godina. Zaklani su i bačeni u bunar kao zajedničku grobnicu, a neki su pritom još bili živi, rečeno je na skupu koji su organizirali Općina Đulovac i općinsko Vijeće srpske nacionalne manjine.

Medijator komemoracije bio je Milan Radaković, predsjednik VSNM-a, a općinsku delegaciju predvodio je načelnik Drago Hodak koji je položio vijence i obratio se prisutnima. Osim njega, govorio je i Darko Karanović, predsjednik VSNM-a Bjelovarsko-bilogorske županije.

Parastos nevinim žrtvama održali su sveštenici SPC-a protojerej stavrofor Luka Bosanac te jereji Đorđe Ostojić i Jovica Gačić, parosi u Daruvaru i Virovitici.

Komemoraciji su prisustovale i delegacije VSNM-a Požeško-slavonske županije s predsjednikom i članom Nikolom Ivanovićem i Darkom Derenjom, Virovitičko-podravske s predsjednicom Milenom Lazić, kao i VSNM-a Garešnice, Grubišnog Polja i Bjelovara. Skupu je prisustvovao dožupan i član VSNM-a Bjelovarsko-bilogorske županije Saša Lukić.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više