Novosti

Politika

Komemorativni skup u Glini

Na 75. godišnjicu ustaških zločina u crkvi Rođenja presvete Bogorodice u Glini, Srpsko narodno vijeće u petak, 29. jula u 17 i 30 sati odat će pijetet ubijenim Srbima iz Gline i sela nekadašnjeg kotara Vrginmost - Čemernice, Topuskog, Pješćanice, Crevarske Strane, Batine Kose, Bukovice i Trepče.

Jkprby8jc8fon3ga6z35131n76u

Hrvatski dom na mjestu nekadašnje pravoslavne crkve u Glini

Na 75. godišnjicu ustaških zločina u crkvi Rođenja presvete Bogorodice u Glini, Srpsko narodno vijeće odat će pijetet ubijenim Srbima iz Gline i sela nekadašnjeg kotara Vrginmost - Čemernice, Topuskog, Pješćanice, Crevarske Strane, Batine Kose, Bukovice i Trepče.

Komemorativno okupljanje održat će se u petak, 29. jula 2016. godine s početkom u 17 i 30 sati i to na mjestu nekadašnje pravoslavne crkve, točnije ispred Spomen doma, koji je 1995. godine preimenovan u Hrvatski dom. Tokom skupa, kojem će prethoditi vjerski obred, govorit će episkop slavonski Jovan i Milorad Pupovac, predsjednik SNV-a.

SNV se na godišnjicu svirepog zločina pridružuje dugogodišnjim apelima i inicijativi da se objektu, koji se sada nalazi na nekadašnjem mjestu pravoslavne crkve odnosno mjestu zločina, vrati naziv Spomen-dom te da isti bude vraćen svojoj prvobitnoj namjeni komemoriranja i sjećanja na jedan od najtežih trenutaka u recentnoj glinskoj povijesti te u hrvatskoj povijesti općenito.

Zainteresirani za odlazak u Glinu organiziranim prijevozom iz Zagreba mogu se javiti na 01/48 86 384 ili na e-mail: marija.crnogorac@snv.hr .

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više