Novosti

Kronika

"Kreativno ćoše"

Pododbor Osijek SKD-a "Prosvjeta", uz književnu i muzičku, odnedavno je bogatije za likovnu sekciju pod nazivom Kreativno ćoše, pod vodstvom Nataše Vukadinović

Large 2

Prva radionica novoosnovane likovne radionice

SKD Prosvjeta, pododbor Osijek, uz književnu i muzičku, odnedavno je bogatije za likovnu sekciju pod nazivom Kreativno ćoše. Na osnivačkoj likovnoj radionici, okupilo se petnaestak zainteresovanih. Voditeljica sekcije Nataša Vukadinović prisutnima je iznela svoje bogato iskustvo u kreativnom izražavanju u različitim likovnim tehnikama. Saslušavši predloge, želje i sklonosti prisutnih, istaknula je što će se sve raditi na radionicama koje će se održavati jednom mesečno. Na prvoj radionici izrađivane su ptice od papira, u tehnici poznatoj kao origami. Tradicionalna tehnika presavijanja papira, uz svoje umetničke vrednosti ima i onu vezanu uz razvoj dece.

Likovna sekcija okuplja sve uzraste ali akcenat je stavljen na decu, i s razlogom, jer iako na prvu origami izgleda tek kao tehnika kojom se plošni papir pretvara u modularni oblik, ona je mnogo više od toga. Dokaz toga je i česta upotreba origamija u dečjim vrtićima. Ovo japansko umeće ističe se kao važan alat u razvoju niza sposobnosti. Zbog svog toka nastajanja oblika, origami potiče razvoj koncentracije, pažnje i fine motorike, kreativnosti i pozitivnih interesa.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više