Novosti

Kronika

Skoro dvjestota karlovačka likovna kolonija

Karlovački pododbor Prosvjete organizirao je jesenski likovni susret te je po drugi put u novim prostorijama srpske zajednice postavljena izložba etno-predmeta, alata i ručnih radova s područja Korduna, Like, Banije i Dalmacije

Large mira

Slikala je i Mira Milošević iz Zagreba

Karlovački pododbor Srpskog kulturnog društva Prosvjeta organizirao je prošle subote još jednu jesensku likovnu koloniju. U prostorijama karlovačke i županijske srpske zajednice otvorena je također izložba ručnih radova i alata koje su izradile pripadnice zajednice i koje su ljudi upotrebljavali za razne djelatnosti.

- Neću pogriješiti ako kažem da smo vrlo blizu i dvjestotoj likovnoj koloniji. Do sada su u njima sudjelovali slikari iz Karlovca i drugih hrvatskih gradova ali i iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Danas su ovdje akademski slikar Nedjeljko Tintor, Mira Milošević i Hajrudin Osmanagić iz Zagreba te Ana Milašinović, Miroslav Krnić i Milutin Knežević, likovni pedagog iz Karlovca. Oni koji nisu mogli doći donirat će slike našem pododboru - kazao je predsjednik karlovačkog pododbora Milan Lapčić.

Pododbor je tako postao bogatiji za dvadesetak novih umjetničkih djela. Fundus sada sadrži više od 60 djela, a prije nastala djela poklonjena su raznim institucijama, organizacijama i pojedincima u znak zahvale. Lapčić kaže da je u proteklih 25 godina poklonjeno više od 200 slika.

Po drugi put u novim prostorijama srpske zajednice, postavljena je izložba etno-predmeta, alata i ručnih radova s područja Korduna, Like, Banije i Dalmacije. Izloženo je više od 60 raznih alata i ručnih radova, odjevnih predmeta, peškira i stolnjaka, a alati su još uvijek u upotrebi i mogu se koristiti. Među izloženim predmetima je i kubura stara preko 200 godina.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više