Novosti

Kronika

Kрижeвци и СДП

Moнoгрaфиja Ивaнa Kнoкa o дjeлoвaњу крижeвaчких сoциjaлдeмoкрaтa уз брojнe дoкумeнтe и фoтoгрaфиje дoнoси бoгaти прикaз дjeлoвaњa крижeвaчкoг СДП-a крoз зaдњих 30 гoдинa

Large monografija 2

Knjiga o 30 godina SDP-a Križevci

U dvorani Turističko-informativnog centra Križevci predstavljena je monografija "SDP Križevci 1990. - 2020." autora Ivana Knoka, dugogodišnjeg predsjednika Udruge antifašista i antifašističkih boraca, bivšeg predsjednika SDP-a Križevaca te nekadašnje Opštine Križevci. Spomenuta monografija uz brojne dokumente i fotografije donosi bogati prikaz djelovanja križevačkog SDP-a kroz zadnjih 30 godina. Promociju su prisustvovali brojni uzvanici i javne ličnosti, a najprije se svima obratio aktuelni predsjednik križevačkog SDP-a i kandidat za gradonačelnika Križevaca Marko Katanović. U svom govoru on se zahvalio svima prisutnima na dolasku na promociju knjige te pohvalno govorio o članovima koji su u prošlosti stvarali i razvijali moderni SDP u Križevcima. Nakon Katanovića, skupu se obratila potpredsjednica Hrvatskog sabora i SDP-a Sabina Glasovac.

- Zahvaljujem se svim SDP-ovcima i SDP-ovkama na žrtvi koju su podnijeli za stranku te želim naglasiti da je trenutačno ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu kriza socijaldemokracije. SDP može biti u krizi, SDP može padati, ali se SDP na nakon toga uvijek vraćao jači i ne brinem se uopće za budućnost naše stranke - istaknula je Glasovac.

O monografiji nešto više rekao je njen autor Ivan Knok. Pored spominjanja povijesti razvoja stranke i zasluga koje ima, on se prisjetio i svih onih koji su stvarali SDP u vremenima kada to nije bio nimalo lako.

- Posebno želim istaknuti 11 imena ljudi koji su, od bivših članova partije, osnovali SDP u Križevcima, i to onda kada to nije bilo lako niti poželjno. To su: Darko Jambreković, Željko Bakar, Željko Brlić, Stjepan Čut, Vesna Horvat, Ivan Knok, Davor Konfic, Dragutin Koščević (pokojni), Vesna Mrnjavčić (kasnije Knok), Nada Šegrt i Vladimir Topolko. Većina bivših članova partije se pasivizirala ili se učlanila u nove stranke - kazao je Knok.

Od osnivanja i djelovanja križevačkog SDP-a među članstvom su bili aktivni i brojni pripadnici srpskog naroda. Zajedno s većinskim narodom radili su na raznovrsnom razvoju i promociji svojih mjesta.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više