Novosti

Kultura

"Лaзић" нa "Зoву рaвницe"

Члaнoви СKУД-a "Joвaн Лaзић" из Бeлoг Maнaстирa учeствoвaли су нa 13. Интeрнaциoнaлнoм фeстивaлу игрe и музикe "Зoв рaвницe" у Нoвoм Сaду у oргaнизaциjи Фoлклoрнoг удружeњa "Вeликo кoлo"

Large skud  %c4%87irilica

Belomanastirci na novosadskoj pozornici

Članovi SKUD-a "Jovan Lazić" iz Belog Manastira učestvovali su na 13. Internacionalnom festivalu igre i muzike "Zov ravnice", u Novom Sadu, održanom od 12. do 15. oktobra ove godine u organizaciji Folklornog udruženja "Veliko kolo".

A o kakvoj se manifestaciji radi, najbolje govori podatak da je na njoj ove godine bilo preko dvije i po hiljade učesnika: folklornih ansambala, narodnih orkestara, horova, plesnih i pjevačke grupa te pop i rok-bendova s područja Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije i Švicarske.

Cilj festivala je promocija tradicije, kulture i folklorne baštine, a u sklopu njega održane su i radionice kao javni časovi na kojima su predstavljeni tradicionalni plesovi različitih zemalja. Na festivalu su se predstavili i proizvođači meda, vina i rakije te ručnih radova, koji su izložili svoje proizvode na štandovima ispred Trgovačkog centra "Promenada", gdje je festival i održan.

- Predstavili smo se "Igrama iz Niša". Na put je krenulo 10 igrača sa pratnjom. Sa Folklornim udruženjem "Veliko kolo" iz Novog Sada sarađujemo već godinama te je ovo naše treće učešće na festivalu. Kako smo mi, skudovci toga dana slavili i naš 76. rođendan – SKUD "Jovan Lazić" je, da podsetim, osnovan 1947. godine – zasladili smo se posle nastupa tortom u poslastičarnici u "Promenadi" – opisuje za "Novosti" još jedno uspješno gostovanje predsjednica SKUD-a dr. Svetlana Pešić.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više