>

novosti logo

Lov na vještice

Tribina u SPD-u ‘Privrednik’ posvećena hajci na Milorada Pupovca: ‘U lovu na Pupovca izražavaju se sve frustracije ove zemlje - socijalne, političke, etničke i etičke’, rekao je Vlado Vurušić

Hrvatskom društvu su Srbi idealan neprijatelj: malo ih je, slabi su i uvijek su prisutni, složili su se učesnici tribine ‘Pupovcu ne pakovati!’ održane 1. oktobra u prostorijama Privrednika u Zagrebu.

Učesnici, zastupnik SDSS-a Boris Milošević te novinari Vojislav Mazzocco s portala Index.hr i Vlado Vurušić iz Jutarnjeg lista govorili su o posljedicama izjave Milorada Pupovca nakon koje je na njega od desnice HDZ-a i opozicije, predsjedničkih kandidata i više medija, organizirana hajka uz zahtjeve da se ispriča, ali i da bude kazneno procesuiran.

‘Ovo ljeto prošlo je u lovu na vještice odnosno Milorada Pupovca preko kojeg se izražavaju sve frustracije ove zemlje, od socijalnih i političkih do etničkih i etičkih’ - rekao je Vurušić, ističući da je Pupovac kao Srbin pogodan za napade.

- Desnica smatra da je on na vlasti, a ne bi trebao biti, dok ga slijeva napadaju jer je svojim glasom spasio više vlada HDZ-a. SDSS nije ideološka stranka nego stranka nacionalne manjine i ona ne djeluje zbog politike, nego da Srbima i drugim stanovnicima mnogih dijelova Hrvatske riješi struju, vodovod, kanalizaciju i druge životne potrebe – rekao je novinar Jutarnjeg. Naglasio je da nacionalizam tinja od 90-ih pa ga je Tomislav Karamarko samo ‘rasvijetlio’, kao i da onima koji Pupovca napadaju zbog spominjanja NDH ta tvorevina pomalo smeta, ako ne zbog genocida nad Srbima, Židovima i Romima, onda bar zbog Rimskih ugovora i teritorija.

- Mnoga se pitanja postavljaju Pupovcu, a ne drugim koalicionim partnerima HDZ-a jer ljudi od njega nešto očekuju, a od njih ne. Puno je bolje pitanje zašto je SDSS uz vladu jer Plenković nije pomaknuo HDZ ulijevo. Apsurdno je da zbog spomenute izjave Pupovca napadaju oni koji bi bili sretni da smo u NDH i koji su nesigurni u svoje hrvatstvo koje se po njima svodi da nisi Srbin i da mrziš Srbe - rekao je Vojislav Mazzoco.

- Što god Pupovac ili netko od zastupnika SDSS-a rekao ili napravio, mi ćemo za Hrvatsku biti petokolonaši i četnici - rekao je Boris Milošević, ističući da hrvatske institucije nisu izgrađene do kraja, kao i da je nakon ulaska zemlje u EU počelo nazadovanje manjinskih prava. ‘Osim toga, DORH već mjesec dana vrši izvide oko ove izjave, što se nikad ranije nije događalo, a ni jedna od stranaka se nije oglasila povodom postupaka DORH-a’, dodao je Milošević.

Odgovarajući na Mazzocovu tvrdnju da Aleksandar Vučić jest legitimni predsjednik Srbije, ali da ne bi s njim bio u istoj sobi, Milošević je rekao da SDSS mora razgovarati s legitimnim predsjednikom Srbije kao svoje matične države.

1/1