Novosti

Društvo

Maлишaни у Бeoгрaду

Учeници нижих рaзрeдa пeт oснoвних шкoлa из Вукoвaрскo-срeмскe жупaниje, кojи сe истичу пo прoсeку oцeнa, шкoлским успeсимa, aли и примeрeнoм влaдaњу, бoрaвили су двa дaнa нa eкскурзиjи у Бeoгрaду

Large informator  mali%c5%a1ani   %c4%87irilica

Zimska bajka u Beogradu (foto Zorana Mandic/ATAImages/PIXSELL)

Zahvaljujući Kancelariji za saradnju s mladima u matici, okruženju i dijaspori i pomoćnici ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije, Sanji Lakić, grupa od 24-ero dece iz Borova, Bršadina, Vukovara, Negoslavaca i Markušice, boravila je 23. i 24. decembra na ekskurziji u Beogradu. Reč je o učenicima nižih razreda osnovnih škola, u kojima se nastava provodi na srpskom jeziku i pismu.

– Ovo su učenici koji se ističu po proseku ocena, školskim uspesima, ali i primerenom vladanju, odnosu prema radu, školi, učiteljima i drugarima u razredu. Mislim da će to za njih biti jedno novo iskustvo i da će bolje upoznati glavni grad matične države - rekao je tokom polaska Srđan Vasiljević, učitelj iz Borova, koji je bio u pratnji mališana. Deca su prilikom polaska iskazala zadovoljstvo posetom srpskoj prestonici, izrazivši nadu da će da steknu nova poznanstva, te posete neke od atrakcija glavnog grada Srbije.

Decu je ispred Osnovne škole Borovo ispratio zamenik vukovarsko-sremskog župana Srđan Jeremić, govoreći i o programu posete.

– Deca će da posete Muzej iluzija i Narodni muzej, a ono što je njima najzanimljivije svakako je tzv. Zimska bajka u Beogradu na vodi. Imaće priliku da učestvuju na radionici, koja je osmišljena upravo za taj uzrast - rekao je Jeremić. Deca su tokom dva dana boravka u Beogradu obišla i Muzej Nikole Tesle, Beogradsku tvrđavu i hram Svetog Save. Na ručku ih je ugostio partrijarh srpski Porfirije.

- Mislim da je ovo dvodnevno putovanje deci ostalo u lepom sećanju. Hvala svima koji su omogućili da se ono realizuje, da naša deca odu u glavni grad matične države Srbije i uživaju u svim ovim sadržajima – zaključio je Jeremić.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više