Novosti

Politika

Medijsko degrafitiranje

Deset dana nakon što se pojavio i nekoliko sati nakon što je osvanuo u medijima, izbrisan je antisrpski grafit u Karlovcu sa zgrade koja se nalazi dvadesetak metara od Gimnazije. Grafit je pozivao na ubijanje srpske djece uz aluziju na zagrebačku porodicu Zec

3kqc04fwif95mned763dkonocpf

Grafit mržnje u Karlovcu (foto KAportal)

Deset dana nakon što se pojavio i nekoliko sati nakon što je osvanuo u medijima, u ponedjeljak je izbrisan antisrpski grafit na zgradi u karlovačkoj Ulici Izidora Kršnjavog 2, koja se nalazi dvadesetak metara od karlovačke Gimnazije. Grafit je pozivao na ubijanje srpske djece uz aluziju na zagrebačku porodicu Zec. Predsjednika Gradskog vijeća, direktora Gimnazije i HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Damira Mandića na grafit je otvorenim pismom upozorio Ivica Margarin, potpredsjednik Gradskog vijeća iz redova reformista.

‘Pokažite da ne podržavate ovakve pozive na mržnju prema dijelu stanovnika i javno osudite one koji nanose sramotu gradu. Dajte nalog da se iz fonda predizborne kampanje odvoji stotinjak kuna i obriše ona sramota koju stanari, kako kažu, sami ne mogu ukloniti’, poručio je Margarin. ‘Ovaj natpis je samo stotinjak metara od ulaza u kojem stanuje gradonačelnik i da je barem jedanput na posao otišao pješice ili prošetao kvartom, zasigurno mu ne bi promakla ova gnjusna glupost nepismenog autora. Vrijeme je pred lokalne izbore i u više navrata javno ste objavili da ste kandidat svoje stranke za gradonačelnika. Djelom pokažite da ne podržavate ovakve pozive na mržnju spram jednog dijela stanovnika Republike Hrvatske i grada Karlovca. Javno osudite one koji nanose sramotu gradu, njegovu vodstvu, Vama, a i meni. Pišem ovo Vama i zato jer ste ravnatelj slavne ustanove koju je pohađao i Nikola Tesla, a koja je samo dvadesetak metara udaljena od zgrade I. Kršnjavog br. 2’, napisao je još Margarin.

Mandić je naložio komunalnim redarima da uklone grafit i poručio da su bilo kakvi izrazi mržnje, aktivnosti kojima se potiče na mržnju, isključivanje, razdvajanje i diskriminaciju za njega neprihvatljivi.

- Osuđujem ovakav čin, ali ako svi zajedno ne osudimo ovakva promišljanja, ako ne odgajamo tolerantnu djecu koja će prihvatiti različitosti i uvažavati ih, u konačnici ne uništavati tuđu imovinu, rješavat ćemo i dalje samo posljedice, a ne samu srž problema - poručio je izgledni novi gradonačelnik.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više