Novosti

Politika

Međunarodna konferencija o suzbijanju zločina iz mržnje

Kuća ljudskih prava Zagreb, u suradnji s tri partnerske organizacije iz Europe, u utorak organizira konferenciju s ciljem razmjene iskustva o slučajevima zločina iz mržnje

Jczqkx0budfzk591vqf1t7k5erb

Kuća ljudskih prava Zagreb organizira međunarodnu konferenciju koja će se održati 28. svibnja 2019. u hotelu Academia (ulica Ivana Tkalčića 88, Zagreb) u 10:00 sati. Konferencija je organizirana u suradnji s tri partnerske organizacije iz Europe (Njemačke, Austrije i Italije), s ciljem razmjene iskustva u području prepoznavanja, procesuiranja i postupanja u slučajevima zločina iz mržnje kao i dostupnoj podršci žrtvama zločina iz mržnje.

Na panel raspravama sudjelovat će stručnjaci i stručnjakinje iz institucija iz Hrvatske i organizacija civilnog društva iz EU koje sudjeluju u praćenju zločina iz mržnje. Tema rasprave su prava žrtava, procesuiranje i praćenje zločina iz mržnje s naglaskom na ključne probleme s kojima se žrtve zločina iz mržnje susreću u društvu gdje je netrpeljivost i mržnja prema određenim manjinskim društvenim skupina i dalje prisutna.

Podloga za raspravu u prvom dijelu konferencije bit će izvještaji organizacija civilnog društva iz Hrvatske, Austrije, Italije i Njemačke koji donose  pregled najvažnijih problema i izazova koji su u prošloj godini negativno utjecali na zaštitu ljudskih prava žrtava zločina iz mržnje.

U drugom dijelu konferencije raspravljat će se o posljedicama zločina iz mržnje u kontekstu EU, ali i dobrim praksama suzbijanja zločina iz mržnje.

Među panelistima su Tea Dabić (Kuća ljudskih prava), Udo Enwereuzor (COSPE, Italija), Anna Schreilechner (ZARA, Austrija), Danijela Petković (Policijska akademija) i drugi.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više