Novosti

Društvo

Meмoриjaлни турнир

У Бeлoм Maнaстиру oдржaн je Чeтврти мeмoриjaлни турнир у бoћaњу "Жeљкo Maрић" у oргaнизaциjи клубa "Вид"

Large informator memorijalni  %c4%87irilica

Učesnici turnira

Na Boćalištu "Langova bara" u belomanastirskoj Betonskoj ulici, prve junske subote i prvog junskog dana ove godine, održan je Četvrti memorijalni turnir u boćanju "Željko Marić" u organizaciji lokalnog Boćarskog kluba "Vid". Turnir je posvećen njegovanju uspomene na Željka Marića (1962 – 2020), za koga predsjednik "Vida" Bariša Boras kaže da je bio član kluba od 2010. godine, uvijek dobro raspoložen, nasmijan i spreman pomoći, te da je u svojim pedesetim godinama postao vrlo dobar boćar.

Prije 32 godine s porodicom je iz Bastajskih Brđana u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji dospio u Baranju, a od 1998. živio je u Belom Manastiru. Radio je kao policajac u Policijskoj postaji Beli Manastir, a pred penzijom u novembru 2020. godine, dok još nije bilo vakcine, zarazio se koronom i 24. novembra, u 58. godini života, izgubio bitku s opakim virusom. Turnir je, ujedno, bio podsjećanje na ostale članove kluba koji više nisu živi.

Na turniru su učestvovale četiri ekipe: Boćarski klub "Đakovo", neformalna skupina boćara "Jamača" iz Čepina, domaći "Vid" i Udruga prijatelji starih športova "Baranjske lege" također iz Belog Manastira. Poslije višesatne uzbudljive igre, četvrta je bila čepinska "Jamača", treće mjesto osvojili su "Baranjske lege", treći je bio "Vid", a pobijedili su boćari iz Đakova.

Turnir su pratile Marićeva supruga Ana i kćerka Dijana, studentica u Osijeku, koje su pobjednicima uručili pokale i čestitale im na postignutim rezultatima. Ove godine na turniru nije mogao biti Marićev sin Mladen, također policajac, koji je toga dana bio na dužnosti.

Marići su zahvalni predsjedniku Borasu i Boćarskom klubu "Vid" što čuvaju lijepe uspomene na njihovog supruga i oca, poštovanog i cijenjenog belomanastirskog policajca, koji nažalost nije dočekao svoje penzionerske dane. Turnir je završio ručkom i druženjem, uz zahvalu organizatora svim učesnicima na fer igri i uzornom ponašanju.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više