>

novosti logo

Piše N.J.

Milan Kozlović novi predsjednik Vijeća srpske manjine grada Pakraca

U protekle tri godine pokrenut je niz aktivnosti i projekata kao što su dječja igraonica, izleti djece u Dalj i Vukovar, Beograd, Zlatibor, Zagreb i Banja Luku, te podjela paketića za najmlađe

Milan Kozlović predsjednik je novog saziva VSNM grada Pakraca, a Obrad Ivanović njegov zamjenik, odlučili su vijećnici na konstituirajućoj sjednici Vijeća održanoj 30. maja u prostorijama gradske uprave u Pakracu.

Prisutnima se tom prilikom obratio i dosadašnji predsjednik Nikola Ivanović koji je podsjetio na aktivnosti koje je Vijeće provodilo posljednje tri godine. - U tom periodu pokrenuli smo niz aktivnosti i projekata kao što su dječja igraonica uz podršku Uprave za dijasporu Vlade Srbije, izleti djece u Dalj i Vukovar, Beograd, Zlatibor, Zagreb i Banja Luku, te podjela paketića za najmlađe na Svetosavskoj akademiji i Svetom Nikoli.

- Uspostavili i smo i unaprijedili suradnju sa Srpskim narodnim vijećem, Zajedničkim vijećem opština, SPD-om Privrednik, Omladinskom mrežom Srba, Sportskim društvom Srba u Hrvatskoj, UABA Pakrac, Pravoslavnom gimnazijom, gradovima Budva i Banja Luka te Upravom za dijasporu. Organizirali smo obilaske starih i nemoćnih, posjećivali Srb, Jasenovac i Jadovno, lobirali za stipendiranje učenika i studenata, organizirali već tradicionalne prezentacije za poljoprivrednike i obrtnike kao i podržali proslave Duhova u Pakracu, Đurđeva u Kusonjama, Spasova na Bučju i organizirali proslavu krsne slave Vijeća - Mala Gospojina, kazao je Ivanović.

Ukazao je na potrebu nastavka dobre suradnje s gradskim vlastima, SPC-om i udruženjima s područja Pakraca jer će tako Vijeće ostati pokretač i koordinator svih aktivnosti srpskog naroda u ovom kraju i najavio da će prva naredna aktivnost biti proslava Spasova na Bučju.

Osim srpskog, u Pakracu su konstituirana vijeća talijanske i češke manjine, a sjednicama je prisustvovala i gradonačelnica Anamarija Blažević.

1/1