Novosti

Politika

Mladi Sinjani spasili ragbijaše iz Pančeva

Veteranima Ragbi kluba Dinamo, koji su putovali u Split, kraj Sinja se pokvario kombi. Prišla su im dvojica mladića i vrlo brzo riješili problem

X0u7sycc3wighm5vwclehsiy8l1

S veteranskog turnira u Splitu  (foto Egor Split)

Da u Hrvatskoj, što se tiče međunacionalnih odnosa, nije sve tako crno dokazuje primjer koji donosi Slobodna Dalmacija. Prošli četvrtak u selu Brnaze, nedaleko od Sinja, pokvario se kombi kojim su veterani Ragbijaškog kluba Dinamo iz Pančeva putovali u Split na Evropski festival ragbijaša veterana.

Zaustavili su se s kombijem beogradskih registarskih oznaka na benzinskoj pumpi gdje su im prišla dvojica mladića i ponudili pomoć. Nazvali su trećeg prijatelja koji ima automehaničarsku radionicu kamo su odvukli pokvareno vozilo. Nakon dva sata ustanovljeno je gdje je kvar, ali za popravak je nedostajao rezervni dio motora za čiju nabavu je trebalo nekoliko dana.

Kako je šestorici veterana krajnja stanica bio Split, jedan od mladića i otac mehaničara u dva osobna automobila prevezli su ih do prijatelja iz Ragbi kluba Nada iz Splita. Kombi je ostao u Sinju. Popravljen je već u subotu, a ragbijaši su se u ponedjeljak s njim zaputili za Srbiju, kad je s njima razgovarao novinar Slobodne Dalmacije. Pitao ih je da li su bili iznenađeni takvim postupkom nepoznatih ljudi, posebno s obzirom na nedavni slučaj iz Supetra, gdje su huligani napali mladiće samo zbog ‘krive‘ nacionalnosti.

‘Najiskrenije, jesmo. Ugodno smo iznenađeni. Znali smo da možemo očekivati pomoć prijatelja ragbi veterana iz Splita, ali pomoć su nam ponudili, a onda i pomogli, ljudi koje smo prvi put vidjeli. Zato ćemo to sa zadovoljstvom istaknuti gdje god budemo u prilici‘, obećali su. Jednom od ragbijaša, Zoranu Ranislaviću Žilavom, majka je iz sela Otišić, pored Sinja, pa je iskoristio priliku da obiđe strinu koja tamo živi.

‘Jedan od šestorice pančevačkih ragbijaša mi je rekao: Kad završiš četiri fakulteta ili pomogneš ljudima u nevolji, kao što ste vi nama pomogli, nećeš završiti u novinama, ali kad napraviš neku glupost, danima se pune novinski stupci. Drago mi je da ipak neće biti tako‘, kazao je novinaru Slobodne Dalmacije Teo, jedan od mladića koji je pomogao ragbijašima.

Uz njega su tu bili Damir, Kristino i njegov otac. A osim Ranislavića, pančevačku delegaciju činili su Vladimir Parčetić Parče, Omer Hamzagić, Bojan Gaćeša Boks, Dragan Đurđev Hani i Vladimir Krivokuća Krivi.

Više o ovoj priči možete pročitati u novom broju Slobodne Dalmacije.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više