Novosti

Društvo

Nije Otišić već Satrić

Na portalu Sinjska rera u naslovu je krivo napisano da su oružje i municija zaplijenjeni u Otišiću, selu na vrličkom području koje je podosta udaljeno od Satrića. Tako nakićena vijest je uznemirila stanovnike pretežno srpskog sela Otišić

Large pxl 290121 31621151

(foto Damir Špehar/PIXSELL)

Zaslugom jednog lokalnog portala vijest o pretresu kuće u selu Satriću kod Sinja i oduzimanje veće količine naoružanja, ručnih bombi, projektila i municije zamalo se pretvorilo u narušavanje međunacionalnih odnosa i uznemiravanje stanovništva Otišića. Na osnovu sudskog naloga, policija je nakon pretresa od neimenovanog 45-godišnjaka oduzela pušku M48, ručni bacač raketa, minobacačke i tromblonske mine, desetak raznovrsnih ručnih bombi, tri metka za protuavionsko naoružanje, veću količinu municije kalibra 7.9 i 7.62 mm, kao i magacina za automatsko oružje. Zbog kršenja zakonskih propisa, podnijeta je krivična prijava nadležnom državnom odvjetništvu, kao i optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu.

No dok su Slobodna Dalmacija i lokalni portal Ferata korektno prenijeli policijsko saopćenje, na portalu Sinjska rera u naslovu je napisano da su oružje i municija zaplijenjeni u Otišiću, selu na vrličkom području koje je podosta udaljeno od Satrića. Tako nakićena vijest odmah je izazvala preko 200 lajkova, ali je i uznemirila stanovnike pretežno srpskog sela Otišića.

- Čim je vijest objavljena krenula su pitanja o kome se tu radi. Nazivaju nas ljudi, ne samo iz Hrvatske nego i drugih zemalja. Mi smo u dobrim odnosima i nastojimo zaboraviti sve ono što se desilo u ratu. Svi mi koji živimo u Otišiću, a ima nas tridesetak, znamo da se nitko u našem selu i općenito u našem kraju ne bavi takvim stvarima, već se to desilo u Satriću koji je naseljen Hrvatima i nalazi se u Općini Hrvace - kaže za Novosti manjinski vijećnik i aktivist Goran Gajić.

- Ovom pričom stanovništvo je uznemireno i nadam se da neće biti nekih prijetećih poziva ili prijetnji. Ovih dana sjest ćemo s gradonačelnikom Vrlike Jurom Plazonićem s kojim imamo dobre odnose i vidjeti što možemo napraviti - rekao je Gajić i izrazio nadu da ovakve fake vijesti ili, bolje rečeno, fake naslovi neće ubuduće stvarati smutnju i uznemirenje.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više