Novosti

Kronika

Нajвeћa фишиjaдa

Нaкoн прoшлoгoдишњe пaузe збoг eпидeмиje кoрoнaвирусa, у цeнтру Бeлoг Maнaстирa пoнoвo je oдржaнa Нajвeћa хрвaтскa фишиjaдa, кoja je уjeднo билa Првeнствo Хрвaтскe тe Првeнствo Бaрaњe у кухaњу фишa

Large n7113405z beli manastir najveca hrvatska fisijada

Nakon prošlogodišnje pauze zbog epidemije koronavirusa, u centru Belog Manastira ponovo je održana Najveća hrvatska fišijada, koja je ujedno bila Prvenstvo Hrvatske te Prvenstvo Baranje u kuhanju fiša. U Prvenstvu Baranje takmičilo se 105 kotlića, a u Prvenstvu Hrvatske 25, što je ukupno 130.

Prvak Hrvatske postao je Borislav Lordan iz Josipovca, drugi je bio Erik Munk iz Luga u Baranji, a treći Nikola Barišić iz Valpova. Na Prvenstvu Baranje pobijedila je ekipa "Hladno pivo", drugo mjesto zauzela je ekipa jednog kafe-bara, a treći je bio Žolt Faraho.

Bilo je tu i šatora sa stolovima za stotine konzumenata skuhanog fiša, prave vašarske atmosfere, štandova s domaćim proizvodima i suvenirima, zabave za djecu, uključujući i jahanje ponija, velikog balona na nebu, svirke i pjesme rok-klape "KIT Karson" i Lidije Bačić, dok je na koncu – kad je već pao mrak – uslijedio veliki i bučni vatromet kao da će iste noći nastupiti – Nova godina.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više