Novosti

Politika

Naslovnica Novosti je toliko dobra da ju je podijelila i Željka

Zahvaljujući društvenim mrežama, obožavateljima lika i djela Željke Markić otvorila se mogućnost da aktivno sudjeluju u napadu na kritičko i neovisno novinarstvo. Njihova glavna preokupacija je prijava Facebook stranice Novosti zbog ‘nepoćudne’ naslovnice novog broja našeg tjednika

Samo tri dana nakon što je U ime obitelji objavila analizu diskriminirajuće uredničke politike Pupovčevih Novosti – došlo je do nevjerojatnog obrata. Umjesto vrijeđanja i poticanja na netoleranciju prema svim Hrvatima i njihovoj državi – hrabri su se momci usredotočili na samo jednu Hrvaticu – mene, napisala je, između ostalog, Željka Markić u svojoj posljednjoj Facebook objavi. Ispod nje su se počeli redati zahtjevi za prijavu Facebook stranice Novosti koje su pokrenuli vjerni sljedbenici udruge, odnosno političke stranke U ime obitelji nakon što smo na toj društvenoj mreži objavili najavu novoga broja našeg tjednika. Zasmetala im je ‘nepoćudna’ naslovnice s likom Markić koja je od danas na kioscima.

Zahtjevi za prijavom kao i same prijave se gomilaju, a poziv je objavljen i u grupi podrške HRT- ovoj zaposlenici Karolini Vidović Krišto, prošlog svibnja suspendiranoj s mjesta urednice Studija 4 zbog toga što je u svojoj emisiji rekla da je ‘spolni odgoj temeljen na pedofiliji’. Posebnim pozivom prijavi stranice Novosti priključio se i pater Ike Mandurić, najpoznatiji po stajanju na vratima crkve svetog Marka prije dvije godine, kada su se pobunjeni veterani iz šatora u Savskoj 66 preselili na Markov trg. ‘Ako misliš isto što i ja, prijavi stranicu radi mržnje, kao i ja’, poručio je Mandurić preko svog profila.

Obožavateljima lika i djela Željke Markić tako se otvorila mogućnost da osim pasivnog promatranja aktivno sudjeluju u napadu na kritičko i neovisno novinarstvo. Do sada su, naime, tek šutke i zadivljeno mogli promatrati kako ona u suradnji s parastrukovnom udrugom Hrvatskih novinara i publicista Markićkina družina od Državnog odvjetništva zahtjeva progon izdavača i novinara Novosti zbog objave satirične pjesme ‘Lijepa naša haubico’, kako u suradnji s nazovinovinarima u centralnim terminima na javnom servisu i lokalnim televizijama pojašnjavaju prijetnju ‘većinskom narodu’ koju predstavljaju Novosti, kako neosnovano Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa prijavljuju predsjednika izdavača Novosti Milorada Pupovca te kako teatralno papirima mašu pred Hrvatskim saborom na konferenciji za medije na kojoj je orkestirani napad i započeo.

Tražiti od vjernih sljedbenika nešto nemjerljivo sitnije od potpisivanja imenom, prezimenom i osobnim identifikacijskim brojem zahtjev za antigej referendumom kojim je u konačnici u Ustav ubačena odredba kojom se brak definira kao zajednica muškarca i žene, znaju, već iz iskustva, nešto je na što mogu računati. U isto vrijeme, Twitterom se širi informacija korisnika koji je prenio komentar gospođe zaposlene na kiosku: ‘Što je to danas, Novosti se traže kao nekad Feral!’.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više