Novosti

Društvo

'Ne zanimaju nas osude društva koje vode Slavica Lukić, Saša Leković, Saša Kosanović'

Udruga veterana specijalne policije BATT iz Splita reagirala je na HND-ovu osudu agresivnog ponašanja policajca prema novinarki ispred staračkog doma, ustvrdivši da društvo koje vode Lukić, Leković i Kosanović sigurno nije hrvatsko kao i da je HND opskurna organizacija

Rjbnpiwnsz0ol9wlmit9fpx1rwu

(foto Dalmacija danas)

BATT, udruga veterana specijalne policije iz Splita, poslala je priopćenje povodom reagiranja HND-a na agresivno i krajnje neprimjereno ponašanje interventnog policajca Luke Kokeze prema novinarki HTV-a Ivani Šilović koju je – dok se javljala uživo u program intervjuirajući ravnatelja Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu Ivana Škaričića – glasnim povicima i mahanjem rukama pokušao potjerati iz parka ispred doma.

U priopćenju upućenom 'Hrvaticama i Hrvatima', koje potpisuje predsjednik Mladen Todorić, iz BATT-a kažu da ih 'ne zanimaju osude opskurnih organizacija kao što su HND'. 'Društva kojim rukovode Slavica LukićSaša LekovićSaša Kosanović… mogu biti novinarska, trgovačka, interesna, tajna, javna društva, ali sigurno nisu hrvatska' pišu iz BATT-a, prebrojavajući krvna zrnca članova društva, čineći pritom i činjenične greške, s obzirom da je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko, ali im njegovo ime i prezime očito nije odgovaralo uz ono što su željeli reći, pa su se 'poslužili' novinarkom Slavicom Lukić, donedavnom članicom Izvršnog odbora HND-a, Lekovićem koji je još prije dvije godine napustio predsjedničku dužnost i Kosanovićem, novinarom Novosti, koji uopće nije član HND-a.

Iz BATT-a se dalje tuže na novinare da se ponašaju kao 'svojevrsne svete krave kojima je sve dopušteno pa i odbijanje zapovijedi policajca'. Zabrinjava ih ugrožavanje sigurnosti, s obzirom da su novinari snimali evakuaciju korisnika doma koji su zbog širenja koronavirusa u toj ustanovi premješteni u KBC Split.

'Predstavnici medija, u ovom slučaju Ivana Šilović, bi trebali razmišljati da policajci danima odrađuju lavovski i visoko stresan posao pritom riskirajući svoje zdravlje i da nisu u svakom trenutku raspoloženi objašnjavati nedokazanim pojedincima stvari koje su do sad svima trebale biti kristalno jasne. Ti svi pojedinci su trebali sami shvatiti da nisu izuzeti iz mjera kojih se svi moramo pridržavati. Gospođa Šilović bi se trebala ispričati policajcu Kokezi, najprije zbog nepoštovanja prema njemu odnosno instituciji koju on predstavlja, kao i zbog nepravedno izazvanog medijskog linča prema njemu. On je i taj dan brinuo o njenoj sigurnosti i sigurnosti svih nas', kaže se u priopćenju i na Facebboku te udruge dodaje da im je potporu dala i kompletna Koordinacija Udruga borbenih postrojbi grada Splita, ali da su to mediji izostavili.

Todorić je prošle godine protestirao zbog otkazivanja koncerta Miroslava Škore u Imotskom kada se ovaj politički aktivirao. U ime Udruge specijalne policije pozvao ga je da zapjeva u Zmijavcima. 'U vrijeme kad po hrvatskoj obali harače Milica Todorović, Jelena Karleuša, Lepa Brena, Aca Lukas i ostali, jednom hrvatskom pjevaču zabranjuje se koncert. To se ne smije događati, kazao je Todorić.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više