Novosti

Kronika

Нoвa рaсвjeтa

Влaислaв кoд Koпривницe дoбиo je мoдeрну jaвну рaсвjeту. Рaди сe o нoвoм прojeкту нaдлeжнe Oпћинe Нoвигрaд Пoдрaвски кojeму je циљ зaмjeнa нaтриjeвих с ЛEД сиjaлицaмa рaди бoљeг oсвjeтљeњa нaсeљa

Large 2

Vlaislav kod Koprivnice dobio je modernu javnu rasvjetu. Radi se o novom projektu nadležne Općine Novigrad Podravski kojemu je cilj zamjena natrijevih s LED sijalicama radi boljeg osvjetljenja naselja i saobraćajnice te uštede električne energije. LED lampe uvedene su i u susjednom mjestu Borovljani kroz koje takođe prolazi Podravska magistrala. U Vlaislavu kao i još nekoliko mjesta u novigradskoj općini žive mještani hrvatske i srpske nacionalnosti. Osim u energetsku, Općina je do sada najviše uložila u cestovnu infrastrukturu obnovom i izgradnjom asfaltiranih puteva te postavljanjem autobusnih stajališta.

- U ovom periodu poskupljenja energenata ovakva ušteda u potrošnji opravdava naša nastojanja da, dokle god je to financijski podnošljivo, ne vraćamo prijašnji režim rada javne rasvjete koja se ugasila u ponoć, već da javna rasvjeta u svim naseljima Općine svijetli cijelu noć - kazao je načelnik Novigrada Podravskog Zdravko Brljek.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više