Novosti

Društvo

Saši Kosanoviću novinarski Grand Prix 

Novinar UNA TV-a Saša Kosanović na 17. internacionalnom televizijskom festivalu "Press vitez" dobio je Grand Prix za reportažu o nestalim osobama u ratovima na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije

Large sale novi

Saša Kosanović prima nagradu (foto YouTube)

Najveće priznanje 17. internacionalnog televizijskog festivala, Grand Prix "Press vitez", pripalo je Saši Kosanoviću, novinaru TV Una iz Zagreba i bivšem novinaru Novosti, čija ostvarenja, rečeno je, imaju snažan odjek na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

"Imam potrebu da govorim u ime ljudi koji nemaju način da kažu nešto što bi bilo razlog za njihov slučaj, pa bili oni obespravljeni radnici, bili oni ratni veterani, da li su to ratne priče ili ovako da doslovno ne mogu ništa reći, jer su naprosto mrtvi, u zemlji, zaboravljeni od svih", rekao je Kosanović koji je dobio nagradu za priču "Nestali" iz Lica pravde.

Reportaža se izbalansirano bavi pitanjem nestalih osoba u minulim ratovima na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije ni u jednom trenutku ne klizeći u dnevnu politiku. Ovom radu je dodijeljena ocjena 5,05 od mogućih 5,50. Dobitniku pripada ček na simboličnih 50.000 dinara, pehar, medalja, diploma.

"Jako mi je drago što su organizatori Festivala prepoznali važnost ove teme koja je aktualna i 30 godina nakon samih događanja. Hvala i čestitke svim kolegama s Una Televizije", dodao je Kosanović.

Produkcijski Grand Prix dobila je beogradska redakcija UNA TV-a za visokokvalitetnu produkciju niza minijatura "Svetioničar", "Humanitarka Tamara" i "Bokser", zlatna medalja "Press Vitez" u kategoriji dokumentarnog programa odlazi Maji Obradović za minijaturu "Kralj", TV Prva, Beograd, o pokojnom pjevaču Šabanu Šauliću, srebrenu je zaslužila Jelena Božović za minijaturu "Zatrte humke" o borcima iz Prvog svjetskog rata, RTS Užice, a brončanu Jasna Janković za minijaturu "Sa margine u visine (Bivši beskućnik)", TV Prva, Beograd.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više