Novosti

Politika

Novosti ponudile Slavenu Letici dugoročnu suradnju

Uvaženi gospodine Letica, uvjeravam Vas da poštujemo i objavljujemo tuđa mišljenja, a najbolji dokaz za to je upravo Vaš tekst o bolnici ‘Maršal Tito’ koji smo objavili iako se s pojedinim Vašim tezama ne slažemo

Ukk83w310ymw1bamipyzzmps2cz

Letica je zlonamjerno prešutio zadnju poruku iz prepiske

Gospodin Slaven Letica, koji druga Tita danas naziva ‘despotom’, ‘diktatorom’ i ‘masovnim ubojicom’, jako se uzvrpoljio nakon što su Novosti na svojem portalu nedavno objavile njegov tekst ‘Bolnica Maršal Tito’ iz 1981. godine, u kojem je druga Tita veličao i slavio pišući da je ‘velikan’, ‘humanist’ i ‘etičko-revolucionarni genij’ koji ‘zaslužuje najgrandiozniji spomenik u Zagrebu’. Umjesto da nam zahvali na objavi teksta, gospodin Letica poslao je Novostima reakciju u kojoj je naš tjednik i njegove novinare počastio nekorektnim epitetima. Letici smo pristojno odgovorili da takvu reakciju ne možemo objaviti, ali je on potom e-mail prepisku s glavnim urednikom Novosti objavio na svojem Facebook profilu i portalu Totalinfo.hr. Gospodin Letica, međutim, ponovo nije postupio korektno jer nije objavio cijelu prepisku, već samo tri od ukupno četiri razmijenjene poruke. Kako bi pokazao da u tjedniku Novosti tobože nema mjesta za tuđa i drugačija mišljenja, zlonamjerno je prešutio zadnju poruku iz prepiske u kojoj mu je urednik Novosti, štoviše, ponudio i dugoročnu suradnju s Novostima. Stoga, u cilju istinitog i cjelovitog informiranja javnosti, prepisku s nezahvalnim gospodinom Leticom donosimo u cijelosti.

Slaven Letica:

Lijep Vas molim da u skladu sa zakonskim propisima i dobrim profesionalnim običajima objavite moj odgovor na članak Slaven Letica: Bolnica Maršal Tito koji je potpisan inicijalima H.Š. i N.B.

Nikola Bajto:

Poštovani gospodine Letica,

u skladu sa zakonskim propisima i dobrim profesionalnim običajima obavještavam Vas da Vašu reakciju nismo u mogućnosti objaviti jer nije sastavljena u skladu sa zakonskim propisima i dobrim profesionalnim običajima.

Srdačan pozdrav

Nikola Bajto, glavni urednik tjednika Novosti

Slaven Letica:

Poštovani g. Bajto,

Ne mogu reći da sam iznenađen Vašom odlukom da ne objavite moj odgovor. Poštivanje i objavljivanje drukčijih mišljenja, potvrđuje to i ova Vaša odluka, miljama je daleko od uredničke i suradničke logike Novosti.

Slaven Letica

Nikola Bajto:

Uvaženi gospodine Letica,

uvjeravam Vas da poštujemo i objavljujemo tuđa mišljenja, a najbolji dokaz za to je upravo Vaš tekst o bolnici ‘Maršal Tito’ koji smo objavili iako se s pojedinim Vašim tezama ne slažemo. Otvoreni smo, također, i za dugoročnu suradnju. Ako imate još tekstova iz 1970-ih, 1980-ih ili, dapače, s početka 1990-ih, u kojima ste slavili Tita ili Jugoslaviju, molimo da nam ih svakako pošaljete, rado ćemo ih objaviti.

Srdačan pozdrav

Nikola Bajto

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više