Novosti

Kronika

Obnova crkve u Velikoj Mučni

Radovi na hramu Sv. Mihajla Arkanđela u podravskom selu kod Koprivnice: Na sastanku je bilo riječi o financiranja projekta, a sredstva su osigurana preko natječaja Ministarstva kulture

Gsnr4yzwty3lwp5oaedlaoqmuqy

Koprivnički paroh Radovan Dimitrić

Crkva Sv. Mihajla Arkanđela u Velikoj Mučni kod Koprivnice uskoro bi trebala dobiti novo krovište. O tome su u Koprivničko-križevačkoj županiji razgovarali koprivnički paroh Radovan Dimitrić, načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj (HDZ), župan Darko Koren (Mreža) i Ana Mušlek, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine. Na sastanku je bilo riječi o modelima financiranja projekta, a naglašeno je da su sredstva osigurana preko natječaja Ministarstva kulture.

- S Općinom Sokolovac imamo odličnu suradnju i svakako ćemo pronaći model kako bi pomogli u obnovi - rekao je župan Koren. Načelnik Vlado Bakšaj koji ima dobre odnos sa srpskom zajednicom i pravoslavnom crkvom, podsjetio je kako u sokolovačkoj općini postoji više katoličkih i pravoslavnih crkvi te manastir Lepavina koji moraju biti ravnopravno financirani.

- Područje općine Sokolovac razdijeljeno je između pet rimokatoličkih župa i dvije pravoslavne crkvene općine te jednog manastira. Mnogo je objekata koje treba održavati i stoga je nužno pronaći dodatne izvore financiranja. Zahvaljujem Županiji što nas u našim potrebama prati od samog početka - istaknuo je Bakšaj. Jerej Radovan Dimitrić je pohvalio dosadašnju suradnju Županije s koprivničkom parohijom i drugim vjerskim zajednicama.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više