Novosti

Kronika

Oбнoвљeн спoмeник

Нaкoн штo смo Грaд oбaвиjeстили дa je плoчa рaзбиjeнa нa кoмaдe, стручнe службe Вaрaждинa су прoмптнo рeaгирaлe и спoмeник je oбнoвљeн, рeкao je Mиливoj Дрeтaр, прeдсjeдник Зajeдницe удружeњa aнтифaшистичких бoрaцa и aнтифaшистa Вaрaждинскe жупaниje

Large obnova spomenika

Obnovljen je spomenik posvećen palim partizanskim borcima u Zbelavama kod Varaždina

Obnavljanje spomeničke baštine NOB-a nastavlja se na varaždinskom području. Obnovljen je spomenik posvećen palim partizanskim borcima u Zbelavama kod Varaždina. Na spomenutom spomeniku bila je oštećena ploča s imenima i prezimenima koju je na inicijativu antifašističkog udruženja Varaždinske županije, ponovo dao izraditi i postaviti Grad Varaždin. O ovom događaju javnost su obavijestili varaždinski antifašisti.

- Nakon što smo Grad obavijestili da je ploča razbijena na komade, stručne službe su promptno reagirale i spomenik je obnovljen. Hvala Gradu Varaždinu. Na mještanima Zbelave je da svoj spomenik iz 1986. godine i dalje održavaju - rekao je Milivoj Dretar, predsjednik Zajednice udruženja antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više