Novosti

Društvo

Od 10. do 15. srpnja Dani lavande u Moravicama

Na Danima lavande, čiji je jedan od pokrovitelja SNV, održat će se i dva edukativna predavanja o uzgoju i preradi lavande u planinskim uvjetima te o uzgoju starih sorti voća

Large lavanda

Od 10. do 15. srpnja u Moravicama će se održati Dani Lavande u čijem sklopu će se održati dva zanimljiva stručna predavanja korisna poljoprivrednicima. Tako će u utorak, 11. jula, u 18 sati, na imanju obitelji Dokmanović, u zaseoku Vukelići u Moravicama, iskusni stručnjak Đorđe Dokmanović održati edukativno predavanje o uzgoju starih sorti voća. Za dva dana, u četvrtak, 13. jula, također u 18 sati, o uzgoju i preradi lavande u planinskim uvjetima govorit će Borjanka Smojver na nasadima lavande OPG Goransa u Moravicama.

Dani lavande započinju u ponedjeljak, 10.7., u 11 sati, muzičkom radionicom za djecu članova KUD-a Željezničar, slijedi likovna radionica za odrasle „Art and wine“ Novice Vučinića u staroj školi u Dokmanovićima, u srijedu će likovnu radionicu za djecu s oslikavanjem vrećica i punjenjem cvijetom lavande održati Gordana Vučinić, a u petak Novica Vučinić.

U subotu, 15.7. u 10 sati, održava se centralni događaj Dana na kojem će goranski proizvođači izložiti lavandu i druge autohtone proizvode uz glazbeni ugođaj dua Skala na prostoru ispred crkve u Moravicama (Hram Sv. Velikomučenika Georgija u Dokmanovićima), uz edukativnu šetnju i razgledavanje nasada lavande OPG Goransa sa stručnim vođenjem Astra Divina te kasnije besplatan grah za sve i u 19 sati koncert klasične glazbe u polju lavande koji će održati duo Balyk - Nataša Balyk, mandolina i Volodimir Balyk, harmonika - na nasadima OPG-a Goransa i kasnije druženje.

Održavanje Dana lavande pomogli su Srpsko narodno vijeće, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te Primorsko-goranska županija. Organizatori su VSNM Grada Vrbovskog, OPG Goransa, PD Rudač i udruga Plodovi gorja Gorskog kotara.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više