Novosti

Društvo

Дoкaзи трaдициje

Нaстaвљeн je прojeкт "Tрaдициja и oбичajи Србa Гoрскoг кoтaрa", a припaдници зajeдницe пoзвaни су дa сe aктивнo укључe крoз прикупљaњe стaрих фoтoгрaфиja, учeшћe нa рaдиoницaмa и oстaлим aктивнoстимa

Large informator dokazi   %c4%87irilica

Predstavljanje nastavka projekta

U staroj školi u Dokmanovićima održano je predstavljanje nastavka projekta "Tradicija i običaji Srba Gorskog kotara 2" u partnerstvu Srpskog demokratskog foruma (SDF) i Srpskog narodnog vijeća (SNV), a u provođenju učestvuju VSNM Grada Vrbovskog i druge organizacije srpske zajednice na području Vrbovskog. To je nastavak istoimenog projekta koji se provodio u prvoj polovini prošle godine i koji je zanimljivim sadržajima polučio velik interes stanovnika, pa se može reći da je bio uspješan.

- U ovoj fazi naglasit će se važnost očuvanja tradicije, jezika i običaja Srba na području Gorskog kotara kroz istraživanje i prikupljanje fotografske građe i zapisa, izradu replike srpske narodne nošnje Gorskog kotara te jezičke i muzičke radionice - rekla je voditeljica projekta Maja Musulin. Nakon izlaganja pozvala je okupljene da se aktivno uključe kroz prikupljanje starih fotografija, učešće na radionicama i ostalim predviđenim aktivnostima.

- SDF-u je izuzetna čast što smo upravo mi nosioci. SDF-ova želja je da projektom jedni drugima prenesemo što više znanja i umijeća, da se više srećemo, bolje upoznajemo i razumijemo - rekla je Jovana Popović, voditeljica ureda SDF-a. Nastavak projekta podržao je predsjednik VSNM-a Primorsko-goranske županije Zoran Stanković i ponudio pomoć u prikupljanju fotografske građe vezane za narodnu nošnju i izradu njene replike.

- SNV-u je iznimno drago da odjel za razvoj i investicije SNV-a nastavlja s projektom koji je imao značajan utjecaj na zajednicu – rekla je voditeljica ureda SNV-a Andrea Vukelić, izrazivši nadu da će tako biti i u ovoj fazi.

Predstavljanju su prisustvovali dožupan Primorsko-goranske županije Petar Mamula, dogradonačelnik Vrbovskog Đorđe Busić, predsjednik Mjesnog odbora Moravice Milan Mamula i predsjednik pododbora "Prosvjete" u Moravicama Novica Vučinić.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više