Novosti

Politika

Oдличнo прeдстaвљaњe

Kaдeтскa сeлeкциja ШK Tрпињa учeствoвaлa je у Бeoгрaду нa Шaхoвским сусрeтимa будућих шaмпиoнa

Large sahisti trpinja 1

Trpinjski šahisti uoči turnira

U organizaciji Vlade Republike Srbije, Ministarstva dijaspore i ministra bez portfelja Đorđa Milićevića, u Beogradu je od 22. do 24. marta održan međunarodni turnir "Šahovski susreti budućih šampiona Srbija-region-dijaspora" na kojem su učestvovali i mladi šahisti iz ŠK Trpinja. Turnir je okupio 100 takmičara iz 14 zemalja regiona, odnosno dijaspore, koji su bili podeljeni u 5 grupa, sa po 20 takmičara, igrajući rapid 10 plus 5 u 7 kola. Ovo je druga godina zaredom kako se u Beogradu organizuje ovakav šahovski susret.

- Zadovoljstvo nam je bilo što smo imali priliku da učestvujemo na ovoj odlično organizovanoj manifestaciji, ali i zbog toga što je naša ekipa ostvarila rezultate za pohvalu. Svi naši šahisti, odnosno 11 kadetkinja i kadeta su se odlično predstavili, dobili vredne poklone, a posebne pohvale i medalju za osvojeno treće mesto u svojoj kategoriji dobila je Anja Dokmanović - rekao je predsednik trpinjskog kluba Nikola Maširević.

Prema rečima organizatorke turnira, licencirane međunarodne sudije i šahovske trenerice Marije Lukić, turnir se održava drugu godinu zaredom a cilj mu je da okupi mlade Srbe koji žive van matične zemlje, kako bi se tokom dvodnevnog održavanja turnira, upoznavali i promovisali zajedništvo.

- Turnir se ne rejtinguje, jer nismo želeli da takmičare dodatno stresiramo, kako bi bili opušteni i shvatili ovo kao nekakvu vrstu druženja ali i vežbe, da odigraju partije što kvalitetnije, ne razmišljajući da li će njihov rejting da naraste ili padne - objasnila je nameru organizatora Lukićeva.

- Cilj nam je približiti Srbiju našim sunarodnicima van Srbije, drugi korak je da umrežimo što veći broj udruženja i krovnih organizacija, koje okupljaju Srbe - istakao je srpski ministar bez portfelja.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više