Novosti

Kronika

Održan vatrogasni kup Gračana

Među sedam ekipa iz mjesta koje u svom imenu sadrže riječ 'gradac' opet najbolja ona iz Malog Gradca

Ekipa malih vatrogasaca iz Malog Gradca bila je najbolja na drugom po redu Međunarodnom kupu Gračana, održanom 26. maja u ovom banijskom selu kod Gline, za što je nagrađena prijelaznim peharom.

- Na takmičenju u vježbi s brentačom bilo je sedam dječjih ekipa dobi od šest do dvanaest godina - izjavila je Željka Marčinko, voditeljica i zapovjednica dječje ekipe u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Mali Gradac.

- Naša djeca bila su najbrža i trebalo im je samo 13,8 sekundi da obave vježbu. Ekipa Malog Gradca bila je najbolja i lani kad je takmičenje održano u Pitomači. Pehar nam je uručio predsjednik našeg DVD-a Janko Likar, a nakon pobjednika nismo htjeli rangirati ekipe, pa su svi ostali učesnici osvojili drugo mjesto - rekla je Željka Marčinko. Objasnila je da se radi o susretima najmlađih članova DVD-ova iz mjesta koja u svom imenu sadrže riječ ‘gradac’. Osim domaćina, tu su ekipe iz Staroga Gradca kod Pitomače, Gradca kod Pleternice, Gradeca kod Karlovca, Gradeca iz Pokupskog i ekipa ‘Metlika’ Gradec iz Slovenije. Naredno takmičenje održat će se upravo u Metlici.

Atmosfera je bila ugodna, pogotovo što je sudjelovalo sedamdesetoro djece. Takmičarima i gostima je poslužen ručak, a događaju su prisustvovali i predstavnici Grada Gline na čelu s gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem.

- Naš DVD broji tridesetak odraslih i petnaestoro djece, od kojih su neka iz susjednih sela. Kad postanu starija, prelaze u vatrogasnu mladež i morat će pohađati obuku, imat će teže vježbe i učestvovati na županijskim i državnim takmičenjima. Treba reći da su DVD i pododbor ‘Prosvjete’ preko te djece povezani, jer su mali folkloraši istovremeno i članovi DVD-a - rekla je Željka Marčinko.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više