Novosti

Društvo

Kурс зa вaтрoгaсцe

ДВД Вojaкoвaц jeднo je oд нajмлaђих удружeњa нa пoдручjу Kрижeвaцa, a члaнoви су му изузeтнo друштвeнo aктивни. Вишe Вojaкoвчaнa, прeдвoђeних брaчним пaрoм Свeтислaвoм и Aлeксaндрoм Mиjић, приjaвилo сe нa курс зa вaтрoгaснe пoдoфицирe

Large svetislav

Svetislav Mijić će biti vatrogasni dočasnik

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vojakovac jedno je od najmlađih udruženja takve vrste osnovanih na području Grada Križevaca. Okuplja većinom mlade članove i članice iz Vojakovaca i okolnih mjesta. Da su svi oni izuzetno društveno aktivni i da imaju interes za razvoj mjesnog vatrogastva, dokazuju ne samo obnova budućeg vatrogasnog doma nego i stručna izobrazba novih vatrogasnih kadrova. Više Vojakovčana, predvođenih bračnim parom Svetislavom i Aleksandrom Mijić, prijavilo se tako na kurs za vatrogasne podoficire koji je u održan u Križevcima. O polaznicima kursa govorio je Ivan Matosović, predavač zadužen za osposobljavanje mladih vatrogasaca.

- Večeras se u Križevcima održava osposobljavanje za zvanje vatrogasni dočasnik. Kandidati su s područja grada Križevaca, a najveći broj je iz Vojakovca, zatim Cubinca, Poljane Križevačke, Bukovja Križevačkog, Erdovca, a imamo polaznike i iz Gornje Rijeke. Veseli što ima sve više žena u vatrogastvu i to je za svaku pohvalu. Ne stoje priče da žene po fizičkoj snazi ne mogu parirati muškarcima, jer nam i na intervencijama puno pomažu - istaknuo je Matosović.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više