Novosti

Kronika

У Вojaкoвцу рaднo

Вриjeдни мjeштaни Вojaкoвцa нaстaвили су сa грaђeвинским рaдoвимa нa будућeм Вaтрoгaснoм дoму. Нaкoн сaнирaњa крoвиштa и урeђeњa oкoлишa, нa рeд je дoшлa oбнoвa пoдa

Large 1

Vrijedni Vojakovčani

Vrijedni mještani Vojakovca nastavili su sa građevinskim radovima na budućem Vatrogasnom domu. Nakon saniranja krovišta i uređenja okoliša, prije nekoliko dana, na red je došla obnova poda. Na pod je tako postavljena armaturna mreža preko koje je dodana betonska podloga. U ovoj fizički teškoj i tehnički zahtjevnijoj fazi rada, učestvovali su većinom mlađi stanovnici, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz susjednih Vujića Vojakovačkih te Mjesnog odbora Vojakovac. Pomoć je pružena i od gradskog preduzeća Komunalac koje je poslalo mali mikser za beton i posao učinilo daleko bržim i sigurnijim.

Zgrada novog Vatrogasnog doma, sudeći prema sadašnjem tempu i opsegu rada, završit će se iduće godine. U tome se slažu i svi učesnici u radnoj akciji. Vatrogasni dom u Vojakovcu nakon izgradnje, osim za potrebe vojakovačkih vatrogasaca, služit će i za druge društvene svrhe. Sadašnja zgrada nastala je još u vrijeme Vojne Krajine i služila je potom, kako se sjećaju stariji mještani, kao opštinski zatvor, trgovina i društveni dom.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više