Novosti

Kronika

Нoви крoв Друштвeнoг дoмa

Зaхвaљуjући зajeдничкoj инициjaтиви члaнoвa Дoбрoвoљнoг вaтрoгaснoг друштвa Вojaкoвaц и Mjeснoг oдбoрa Вojaкoвaц, успjeшнo je прoвeдeнa рaднa aкциja oбнoвe крoвиштa нa мjeснoм друштвeнoм дoму

Large 3

Zahvaljujući zajedničkoj inicijativi članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vojakovac (DVD) i Mjesnog odbora Vojakovac (MO), uspješno je provedena radna akcija obnove krovišta na mjesnom društvenom domu. Poveli su je vatrogasci te odbornici koji su na krovište postavili novi crijep. Postavljeni crijep i drugi građevinski materijal dobiveni su od Grada Križevaca. Uz krovište, uređen je okoliš oko doma. U planu je obnova preostalog dijela zgrade doma, izgrađenog u 19. vijeku za vrijeme Vojne krajine. Služio je najprije u vojne pa nakon toga u civilne svrhe. Dom je za vrijeme Jugoslavije korišten za razne društvene aktivnosti, a tako bi, kako ističu učesnici akcije, trebalo biti i poslije završetka cjelokupne rekonstrukcije.

- Kako i sam naziv kaže "dobrovoljno" ponekad je samo to i potrebno - dobra volja. Tako smo uz dobru volju i složne ljude, uspjeli prekriti crijepom krovište. Pozivamo sve koji vide naš trud da nas podrže, ali i da nam se pridruže. Veliko hvala svima koji to već čine. Idemo dalje - rekla je Aleksandra Mijić, predsjednica Mjesnog odbora Vojakovac. Dodala da bez podrške mještana nema dobrovoljnog rada.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više