Novosti

Kultura

Oдржaн 17. Слaмa Фeст

У нeдeљу дaнa дружeњa умeтници су крeирaли скулптурe инспирисaни прирoдним зaкoнитoстимa, пoштуjући њихoв склaд и лeпoту

Large fest

Bonus za turističku ponudu Baranje

Međunarodni Slama Lend Art Festival ove je godine održan u Kozjaku 12. i 13. avgusta. Tema ovogodišnjeg, 17. po redu festivala bila je "zlatno doba". U nedelju dana druženja umetnici su radili i kreirali inspirisani prirodnim zakonitostima, poštujući njihov sklad i lepotu.

Vrata festivala za sve zainteresirane posetioce bila su otvorena uz raznovrstan umetnički program: glumu i ples, kreativne likovne radionice za velike i male, zanimljiva predavanja, muzičke nastupe...

Slama Lend Art Festival umetnički je koncept koji istodobno objedinjuje manifestaciju i prostor umetničkog delovanja. Osim toga, spaja kulturnu i tradicijsku baštinu, koristeći prirodne resurse i promovirajući načela održivog razvitka.

Umetnici, pod vodstvom inicijatora celog projekta, Nikole Falera, i ovaj su put stvorili vredna i originalna dela, koja nakon Slame nastavljaju svoj život na brojnim javnim prostorima Baranje, čuvajući direktnu referencu na festival i ujedno podižući estetsku razinu javnih prostora, čineći tako Baranju sve zanimljivijom turističkom destinacijom.

Zadnji dan manifestacije i ove je godine bio rezervisan za svečanost, koja tradicionalno okupi veliki broj posetilaca iz okolnih gradova i sela.

Nastupila su razna kulturno-umetnička društva, muzički izvođači te se predstavili tradicionalni obrti regije, a sve uz bogatu trpezu kulinarskih delicija ovoga kraja. U znak zahvalnosti za žetvene plodove, najveća je skulptura sa zalaskom sunca spaljena na oduševljenje svih posetilaca.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više