Novosti

Kronika

"Ojkamine" u Zagrebu

U organizaciji platforme za istraživanje nematerijalne kulturne baštine "Ojkamine" iz Krivaje održana je radionica pjevanja tradicionalnih narodnih pjesama koju je vodila pjevačica i muzička pedagoginja Svetlana Spajić iz Beograda

Large 4

U organizaciji platforme za istraživanje nematerijalne kulturne baštine "Ojkamine" iz Krivaje, u prostorijama "Prosvjete" u Zagrebu održana je trodnevna radionica pjevanja tradicionalnih narodnih pjesama koju je vodila pjevačica i muzička pedagoginja Svetlana Spajić iz Beograda. Okupilo se 30-ak ljubiteljica i izvođačica ovog muzičko-folklornog žanra.

- To su bile poklonice tradicionalnog pevanja Srba zapadne Slavonije Banije, Korduna, Like i Dalmacije što je oficijelni naziv ove trodnevne radionice. Jedan dan pesmom smo bili u Zapadnoj Slavoniji, drugi na Kordunu i Baniji, a treći u Lici i Dalmaciji. Svaki dan uradili smo po nekoliko pesama. Srce mi je puno koliko su ove divne djevojke i žene lepo pevale – rekla je Spajić.

Barbara Majnarić iz "Ojkamine" zadovoljna je odzivom i interesom.

- Svakako sam htjela da Svetlana dođe održati tu radionicu. Prošlo je barem šest sedam godina otkako je držala radionicu u Studentskom centru. Ona ima ogromno iskustvo kao predavačica u terenskom radu i pjevanju. Vjerujem da će polaznice nastaviti s pjevanjem, pogotovo što većina njih ima predznanje i pjeva u nekim oformljenim grupama - kazala je Majnarić.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više