Novosti

Kronika

Otkazane sve skupštine 'Prosvjete'

Zbog širenja korona virusa Glavni odbor SKD-a 'Prosvjeta' odlučio je da se otkaže održavanje i zakazivanje izbornih skupština pododbora, a 'Prosvjetina' Centralna biblioteka izdala je upute o vraćanju knjiga i upozorila osobe s respiratornim problemima da ne dolaze u knjižnicu

Vlnygpz38nf7pq8538v80e7h186

Na osnovu novonastale situacije vezane za širenje koronavirus, Glavni odbor SKD 'Prosvjeta' na elektronskoj sjednici održanoj u petak, 13. marta,  donio je odluku da se otkaže održavanje i zakazivanje novih izbornih skupština pododbora 'Prosvjete, dok se situacija oko opasnosti od širenja epidemije ne smiri.

Nakon smirivanja opasnosti od širenja epidemije bit će donesena nova odluka o rokovima održavanja izbornih skupština i održavanju Glavne skupštine SKD 'Prosvjeta'. Glavni odbor izdao je preporuku da se odgodi održavanje i drugih skupova koji se organizuju u okviru društva, navodi se u saopćenju koje potpisuje predsjednik SKD 'Prosvjeta' Mile Radović.

Zagrebački pododbor SKD 'Prosvjeta' obavijestio je još ranije svoje članice i članove da se odgađa Skupština zakazana za 17. mart iz istog razloga. Iz pododbora obavještavaju da ostaju raspolaganju svima kojima će pomoć i podrška biti potrebna. 'Čuvajte se, zovite ako šta treba, a mi se veselimo boljim i sigurnijim prilikama za skupštinsko zasjedanje i naša druženja', saopćili su iz 'Prosvjete'.

Iz Centralne biblioteke 'Prosvjete' u Zagrebu prenijeli su upute epidemiološke službe Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo oko vraćanja knjiga u knjižnicu. Ističu da u svijetu nije zabilježeno dugotrajno zadržavanje virusa na knjižnoj građi. 0Ako želite, pri povratku građe, knjige možete prebrisati blagim dezinfekcijskim sredstvom. Važno je da dezinfekcijska sredstva za suho pranje ruku budu dostupna na ulazima u knjižnicu te da djelatnici redovito peru ruke. Što se korisnika tiče, osobe s respiratornim tegobama ne bi smjele ulaziti u knjižnicu', poručuju.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više