>

novosti logo

Piše N.J.

Počinje gradnja mosta na Korani

Za nekoliko dana počet će izgradnja mosta na Korani kod Veljuna na lokalnom putu LC 34138 pa stanovnici više sela s obje strane rijeke neće više morati putovati obilazno do Slunja.

Kako je Novostima potvrđeno iz Hrvatskih cesta d.o.o., 24. oktobra je to poduzeće dobilo građevinsku dozvolu. Istog dana održan je sastanak s predstavnicima Županijske uprave za ceste Karlovac koji su zaduženi za otkup parcela, procesa koji je gotovo priveden kraju. Narednog dana je održan i sastanak na kojem je izvođaču radova i nadzoru predana sva pripadajuća dokumentacija.

‘Ugovoreni izvoditelj je zajednica gospodarskih subjekata koju čine Geotehnika d.o.o. i Ceste Karlovac d.d., dok je nadzor ugovoren sa zajednicom gospodarskih subjekata, Ascon Institutom d.o.o. i Ramtechom d.o.o.’, navodi se u dopisu Hrvatskih cesta u kojem stoji da predviđena sredstva za gradnju iznose 4.736.672,73 kuna, a za nadzor 394.970,00 kuna bez PDV-a.

Otvaranje radova počinje 2. novembra, a značajniji zahvati počinju 15. novembra. Rok za izvođenje radova je devet mjeseci. Najavu početka radova pozdravio je zamjenik karlovačkog župana Mirko Martinović koji je kazao da će izgradnja mosta omogućiti lakši život lokalnom stanovništvu.

Podsjetimo, nabujala rijeka Korana je prije tri godine odnijela stari most. Na traženje Kluba zastupnika SDSS-a, tadašnja Vlada Zorana Milanovića je osigurala sredstva za izgradnju novog mosta, otkup zemljišta, kao i za svu potrebnu dokumentaciju i dozvole. Nakon obavljanja potrebne procedure, most će sada biti izgrađen nekoliko stotinjak metara uzvodno od starog.

1/1