Novosti

Društvo

Пoдршкa СДСС-a пaрoху бjeлoвaрскoм

Битнo нaм je дa знaмo дa нисмo сaми, кaзao je бjeлoвaрски пaрoх Стeфaн Maксимoвић, изрaзивши зaхвaлнoст Aњи Шимпрaги и Бoрису Mилoшeвићу нa пoдршци нaкoн штo су вaндaли нajприje устaшким грaфитимa исцртaли цркву, a oндa прoвaлили у пaрoхиjски дoм кaкo би укрaли нoвaц и oбитeљски нaкит

Large bjelovar

Boris Milošević, Nevena Maksimović, Stefan Maksimović i Anja Šimpraga (foto Privatna arhiva)

Anja Šimpraga, potpredsjednica Vlade i Boris Milošević, saborski zastupnik SDSS-a, posjetili su u utorak jereja Stefana Maksimovića, paroha bjelovarskog kojem su prije nekoliko dana nepoznati počinilac ili više njih provalili u parohijski dom Srpske pravoslavne crkve u Bjelovaru i ukrali novac i nakit njegove kćerke.

Tom prilikom Šimpraga i Milošević porodici Maksimović pružili su moralnu podršku i riječi utjehe, te razgovarali o mogućnostima zaštite parohijskog doma.

Otac Stefan je izrazio zahvalnost predstavnicima SDSS-a što su došli u ovom teškom trenutku za njegovu porodicu i napomenuo da mu je bitno da znaju da nisu sami.

Podsjetimo da se, nakon što su na pravoslavnoj crkvi Sv. Trojice u središtu Bjelovara krajem prošle godine osvanuli ustaški grafiti, crkva ponovno našla na udaru vandala prošlu subotu kada su iz parohijskog stana, u kojem živi paroh Maksimović s obitelji, ukrali novac i obiteljski nakit, o čemu je obaviještena policija.

"Ovaj nemio događaj desio se samo dva mjeseca nakon što je hram uzurpiran ustaškim i nacističkim simbolima. Iz tih razloga se više u ovom gradu ne osjećamo sigurno, niti dobrodošlo, iako smo mi kao pojedinci pružili ljubav i gostoprimstvo svakom našem sugrađaninu. Bjelovarska policija koja nije riješila slučaj povodom ispisivanja grafita na hramu sv. Trojice u Bjelovaru, obaviještena je i o ovom slučaju, izvršen je kriminalistički uviđaj i ovaj put, iako malo optimistični očekujemo konkretne korake", objavila je obitelj Maksimović na Facebboku.

Obitelj je dobila i punu podršku od Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Bjelovara, uz nadu da će institucije ovoga puta odraditi svoj posao. "Najstrože osuđujemo ovaj događaj, posebice zato što se dogodio obitelji koja je bezbroj puta pokazala svoju otvorenost i naklonost suradnji s većinskim narodom te kao što navode, svima su pružili ljubav i gostoprimstvo", stoji u njihovoj objavi.

Paroh Maksimović je u Bjelovar došao prije dvije godine i odmah pokrenuo suradnju s gradskom vlašću koju je ocijenio odličnom, kao i načinom kako je primljen u tom gradu u kojem mu prošle godine rodila kćer.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više